Кремъл за пореден път отрече днес каквото и да е

...
Кремъл за пореден път отрече днес каквото и да е
Коментари Харесай

Кремъл отрича в Русия да се провежда нова вълна на мобилизация

Кремъл за следващ път отхвърли през днешния ден каквото и да е желание на съветските управляващи да стартират втора вълна на готовност, за изпращане на бойци в Украйна, в отговор на публикации за студенти, призовани в армията, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10241
„ В Кремъл не се разисква каквато и да било вълна на готовност “, съобщи пред медиите представителят на съветския президент Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за появили се в съветски медии данни за студенти в Москва и други съветски градове, които са получили призовки за работа в армията.

„ Честно казано, за първи път слушам за това “, сподели Песков и добави: " Какви призовки? Дори не знам защо говорите ".

През септември 2022 година Кремъл разгласи активизирането на стотици хиляди мъже на наборна възраст, с цел да укрепи войските си в Украйна. Оттогава се популяризират клюки за нова вълна на готовност, изключително откакто Владимир Путин предходната седмица подписа признат небрежно закон, улесняващ призоваването на работа в армията.

Според този нов закон резервист към този момент може да получи призовка по електронен път, през портал на съветските публични служби или даже в случай че заповедта е предадена на трето лице. Преди това призовката трябваше да се връчва на ръка на мобилизираните, което разреши на доста мъже да избягат от първата вълна през септември, по-специално като заминат в чужбина или се укрият при родственици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР