Кремъл съобщи днес, че ръководителят на Международната агенция за атомна

...
Кремъл съобщи днес, че ръководителят на Международната агенция за атомна
Коментари Харесай

Кремъл: Ръководителят на МААЕ няма да се среща с Путин по време на визитата си в Москва

Кремъл заяви през днешния ден, че ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси няма да се среща с съветския президент Владимир Путин по време на визитата си в Москва тази седмица, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9229
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Гроси ще се срещне със чиновници от държавната нуклеарна компания " Росатом " и от външното министерство и че Москва чака " разговор всъщност ".

МААЕ неведнъж е изразявала опасения за сигурността на украинската Запорожка АЕЦ, която беше завладяна от съветски сили през март, малко след началото на нашествието. Централата беше подложена на нееднократен обстрел, за който двете страни взаимно се упрекват. По-рано през днешния ден заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков заяви, че Гроси ще посети Москва тази седмица, с цел да разиска основаването на зона за сигурност към Запорожката АЕЦ.

Говорителят на Кремъл заяви, че Путин и президентът на Беларус Александър Лукашенко през вчерашния ден са провели " изчерпателен телефонен диалог ", в границите на който са се договорили, наред с други неща да се срещнат в границите на няколко месеца, съобщи ТАСС.

Песков разяснява и обява в американския вестник " Уолстрийт джърнъл ", в която се твърди, че Русия и Иран имат намерение да стартират произвеждане на дронове. " Имаме лични стратегии за развиване, не знам на какви източници е разчитал вестникът в репортажите си ", съобщи той.

Говорителят сподели, че Кремъл няма да разяснява случая с китайския аеростат, защото това е въпрос от двустранните връзки сред Китай и Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР