Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Западът изпрати

...
Кремъл предупреди, че украинският народ ще страда, ако Западът изпрати
Коментари Харесай

Москва: Украинският народ ще страда, ако Европа изпрати танкове на Киев

Кремъл предизвести, че украинският народ ще страда, в случай че Западът изпрати танкове в поддръжка на Киев, съобщи Ройтерс.

Изявлението на Кремъл идва на фона на към момента неразрешения въпрос дали танкове немско произвеждане " Леопард 2 " да бъдат предадени на Украйна. На среща в петък в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Вашингтон и неговите съдружници не съумяха да убедят Берлин да даде такива тежки оръжия на Киев.

Днес представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че раздялите в Европа за даването на танкове на Украйна показват " все по-силното безпокойство " в редиците на НАТО.

" Но, несъмнено, всички страни, които вземат участие, непосредствено или косвено, в напомпването на оръжия в Украйна и в повишението на нейното софтуерно равнище, носят отговорност (за продължаването на конфликта) ", съобщи Песков. " Основното е, че украинският народ е този, който ще заплати цената за цялата тази псевдоподкрепа ", добави той.

По-рано през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че е допустимо страната му да изпрати танкове " Леопард " на Украйна като част от коалиция от страни, даже без позволението на Германия. Германската външна министърка Аналена Бербок съобщи в изявление, излъчено през вчерашния ден по френска телевизия, че Берлин няма да попречи на Варшава, в случай че тя реши да даде своите танкове немско произвеждане на Киев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР