Кремъл отрече днес информация на Блумбърг, че руският президент Владимир

...
Кремъл отрече днес информация на Блумбърг, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Песков: Русия няма да се откаже от исканията си за неутралитет на Украйна

Кремъл отхвърли през днешния ден информация на " Блумбърг ", че съветският президент Владимир Путин ще " даде знак " на Съединени американски щати за готовността си за възможни договаряния за преустановяване на войната в Украйна, обмисляйки да отдръпна съществени условия, които сложи на Киев в региона на сигурността, съобщи " Ройтерс ".



Американската медия разгласи, че Путин " опипва почвата " за това дали Вашингтон е подготвен да се включи в мирни договаряния и " е протегнал ръка на Съединени американски щати по обиколни пътища ". " Блумбърг " се базира на двама души, близки до Кремъл, съгласно които съветският президент " може би желае да обмисли да се откаже от настояването си за безпристрастен държавен статут на Украйна и даже дефинитивно да спре със съпротивата против възможното присъединение (на прилежащата държава) към НАТО, опасността от което бе главно съветско опрощение за нашествието в прилежащата страна ".



Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков бе запитан от публицисти за тези изказвания и по-конкретно дали Москва е подготвена да се откаже от изискването си за неутралитета на Украйна, засягащ участието ѝ в НАТО.

" Не, това е погрешна информация. Тя въобще не дава отговор на действителността ", съобщи прессекратарят на президента Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР