Кремъл осъди мнимото убийство на руския журналист Аркадий Бабченко в

...
Кремъл осъди мнимото убийство на руския журналист Аркадий Бабченко в
Коментари Харесай

Русия заклейми мнимото убийство на журналиста Аркадий Бабченко

Кремъл осъди мнимото ликвидиране на съветския публицист Аркадий Бабченко в Украйна и прикани Съвета на Европа и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) да вземе ограничения по случая, съобщи ДПА.

" Използването на публицист, с цел да бъде заблудено обществото, хвърля сянка върху цялата журналистическа общественост и подкопава доверието в медиите ", се споделя в публикувано изказване на Съвета по правата на индивида към президентството. В документа се акцентира, че това е " нечовешко драматизиране на личната гибел ".

Съветът на Европа и ОССЕ би трябвало да употребяват пълномощията си " да повлияят на украинските управляващи за нормализиране на атмосферата за работата на медиите в страната ", декларират формалните съветски правозащитници.
 Аркадий Бабченко БГНЕС-->

Самият Бабченко оправда ролята си в мистификацията, която съгласно украинските управляващи е била нужна, с цел да се предотврати фактически нападение против него. Международни журналистически организации жигосаха операцията. Бабченко отвърна на критиците с пост във Facebook, в който ги прикани, в случай че се озоват в неговото състояние, " да се придържат към своите високи нравствени правила и да умрат с гордо вдигнати чела ".



Борис Херман , хипотетичният гарант на подготвяното нападение против Бабченко, бе задържан. Според Интерфакс той е споделил пред съд в Киев, че негов прочут от Москва му упълномощил да изследва в Украйна интернационалните парични преводи и свързани с тях въоръжени групи и хора с политическо въздействие, напомни ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР