Кремъл официално намеси България във взривянето на Кримския мост и

...
Кремъл официално намеси България във взривянето на Кримския мост и
Коментари Харесай

Въпреки опровержението Кремъл с нова версия: Камионът е бил в Русе

Кремъл публично намеси България във взривянето на Кримския мост и компания в Русе.

Припомняме, че през вчерашния ден от българското държавно управление изрично отхвърлиха камионът да е бил в България.

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде забъркано с гърмежа на Кримския мост, по разпореждане на министър-председателя бе осъществена инспекция от службите за сигурност, оповестяват от пресцентъра на държавното управление.

Безспорно е открито, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България, която беше посочена като насочна точка за неговия маршрут, предава Българска телеграфна агенция. 

Разследването не е завършило, само че съгласно Москва офанзивата на Кримския мост е проведена от украинското разузнаване

" ФСБ съвместно със Следствения комитет на Руската федерация откриха, че уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е основното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници. Взривното устройство е било замаскирано на рула с полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло над 22 тона и е изпратено от пристанище Одеса за българския Русе в началото на август. В превозването на товара са взели участие жители на Украйна, Грузия и един жител на Армения ".

Това се показва в изказване на ФСБ (Федералната работа за безопасност)), оповестено в съветските медии, предава вестник СЕГА.

Така към този момент и публично Москва се пробва да замеси в тази ситуация България, въпреки че, както признава, разследването не е завършило. В изказването е представен съответен контракт на записана в Русе фирма - Baltex Capital SA. Твърди се още, че " в границите на наказателното дело за детонацията на Кримския мост са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения, които са взели участие в подготовката на закононарушението. Разследването на нападението продължава. Всички уредници и съучастници, в това число непознати жители, ще бъдат преследвани в сходство с съветското законодателство ", пише ФСБ.

Цитират се имената на жители на Украйна - Цюркало Михаил Владимирович, роден през 1975 година, Ковач Денис Олегович, роден през 1979 година, Соломко Роман Иванович, 1971 година р.н., жители на Грузия Иносаридзе Сандро, брокер на име „ Леван “ и жител на Армения Терчанян Артур, роден през 1985 година

Ето какво се споделя в изказването във връзка на неприключилото следствие:

Взривното устройство е било замаскирано на рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло 22 770 кг и първоначално август „ изпратено от морското пристанище Одеса до българския Русе по контракт № 08.02.2022 година сред LLC „ Translogistic UA “ (Киев) и „ Baltex Capital SA “ (Русе) “.

От 29 септември до 3 октомври 2022 година в терминала на Transalliance в Ереван е осъществено освобождение на товара по разпоредбите на ЕврАзЕС и замяна на документите, след което спедитор е GU AR GROUP LLC (Република Армения, Алаверди), а адресат е „ Лидер “ ООО (Москва) “

На 4 октомври с камион DAF, регистриран в Грузия, товарът е минал руско-грузинската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт Верхни Ларс и на 6 октомври е бил доставен и разтоварен в базата за търговия на едро в Армавир в Краснодарския край.

На 7 октомври тази година, със съдействието на Р. Соломко, жител на Украйна Злоб Владимир Василиевич, роден през 1987 година, и още петима открити жители на Русия, документите за товара още веднъж бяха изменени, като подателят беше посочен LLC „ ТЕК-34 “ (Уляновск), а получателят е несъществуваща компания в Република Крим.

Същия ден палетите са били натоварени в камиона на съветския жител Юсубов Махир, роден през 1971 година, „ който е тръгнал за Симферопол, а на 8 октомври 2022 година в 06:03 ч., следвайки Кримския мост, той беше взривен ", посочва ФСБ. „ В същото време контролът върху придвижването на товара по целия маршрут и контактите с участниците в незаконната транспортна скица се осъществяваше от чиновник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, който се показа като „ Иван Иванович “, който употребява за съгласуваност както виртуален неизвестен номер, закупен в Интернет, по този начин и регистриран за жител на Украйна, гражданин на град Минск Кременчуг Андрейченко Сергей Владимирович, роден през 1988 година, се споделя в изказването, което приключва с извода, че ръководителят на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов за уредник на терористичната офанзива на Кримския мост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР