Кремъл обяви, че няма намерение да се намесва в това

...
Кремъл обяви, че няма намерение да се намесва в това
Коментари Харесай

Русия не счита, че трябва да се меси в спора между САЩ и Турция за С-400

Кремъл разгласи, че няма желание да се намесва в това по какъв начин Турция и Съединени американски щати ще разрешат разногласието за покупката на съветските отбранителни системи С-400 от страна на Анкара. По-рано Анкара съобщи, че е безапелационна, че ще извърши договорката.
" Турция не би трябвало да уведомява Русия за основаването на работна група по въпроса. Това не е наша работа ", съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков.
Вместо това Москва е фокусирана върху " приключването на договорката за С-400 " с Турция, по която сега текат договаряния.
Вашингтон настоятелно оказва напън на Анкара да се откаже от покупката. Съединени американски щати стопираха доставката на съоръжение за американския изтребители F-35 за Турция и даже заплашиха да изхвърлят главния си съдружник в НАТО от плана за бойните самолети. Припомняме, че някои от съставените елементи за F-35 се вършат в Турция
Белият дом даже се опита да убеди турския президент Реджеп Ердоган да купи американските ракетни установки " Пейтриът ". Във вторник обаче Ердоган съобщи, че все още Съединени американски щати не са дали токова добра оферта колкото Москва за покупката на оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР