Кремъл не храни надежди за подобряване на руско-американските отношения след

...
Кремъл не храни надежди за подобряване на руско-американските отношения след
Коментари Харесай

Кремъл не се надява на подобряване на отношенията със САЩ след номинирането на новия посланик

Кремъл не храни очаквания за възстановяване на руско-американските връзки след назначението на нов дипломат на Съединени американски щати в Москва. Това съобщи през днешния ден пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Едва ли може да се свързват някакви очаквания с посланика на Съединени американски щати в Москва. Затова, почтено казано, не ", сподели представителят на Кремъл в отговор на журналистически въпрос.

В момента мястото началник на дипломатическата задача на Съединени американски щати в Русия е овакантено - 62-годишният дипломат Джон Съливан го напусна на 4 септември.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън избра посланик деец с дълготраен опит по съветските въпроси за нов дипломат в Москва, заяви през вчерашния ден Асошиейтед прес. Според осведомени с въпроса чиновници на администрацията кандидатурата на Лин Трейси, понастоящем дипломат на Съединените щати в Армения, ще бъде показана на Сената незабавно щом съветското държавно управление я утвърди.

Американските управляващи към този момент са изпратили до Русия съответното питане, заяви телевизия Си Ен Ен.

Трейси е работила в Русия през 2014-2017 година като заместник-посланик на Съединени американски щати. Тя владее съветски език; била е също старши консултант по съветските въпроси в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент. Заемала е и няколко поста в Централна и Южна Азия.

Ако кандидатурата ѝ бъде утвърдена, Трейси ще стане първата жена дипломат на Съединени американски щати в Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР