Кремъл нарече информационен саботаж съобщението на Киев за забраната за

...
Кремъл нарече информационен саботаж съобщението на Киев за забраната за
Коментари Харесай

Кремъл отрича забрана за напускане на страната за боеспособни мъже

Кремъл назова " информативен бойкот " известието на Киев за възбраната за овакантяване на мъже в боеспособна възраст от Русия, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" В Русия от 9 януари беше лимитирано излизането от страната на военнослужещи, в това число лимитирано годни за работа " - такова изказване направи в сряда, 11 януари, основното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата. Украинското разузнаване се базира на " съществуваща " заповед на ФСБ, изпратена  " до всички гранични служби ".

Тази вест, оповестена най-вече в украинските медии бе коментирана от представителя на Кремъл Дмитрий Песков. " Това е елементарна осведомителна " партенка ", информативен бойкот, да го назовем по този начин ", сподели Песков пред кореспонденти.

Кремъл и съветските военни неведнъж са заявявали, че не се възнамерява втора вълна на готовност за войната с Украйна.

По време на първата вълна пътуванията на мъже зад граница бяха отчасти лимитирани, а на граничните пунктове бяха открити мобилни военни комисариати. Украинските управляващи на собствен ред допуснаха, че втората вълна на готовност може да стартира през януари.

Руският правозащитник Павел Чиков сподели в сряда, че " хипотетичните заповеди на ФСБ от 5 и 6 януари " и информация за затварянето на границите заради готовност са почнали да се появяват в " някои канали в Telegram " предходния ден.

" Тази информация не е вярна. Ако границите бяха затворени, това незабавно щеше да стане известно. Заповедите не са завършени по надлежния пример, макар че наподобяват истински ", сподели Чиков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР