Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са

...
Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са
Коментари Харесай

БДЖ-Пътнически превози със запор за 40 млн. лева

Кредиторите по втория облигационен заем, възложен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките на БДЖ - Пътнически транспорти.

" Направен е запор на дъщерното сдружение на Холдинг БДЖ - БДЖ - " Пътнически транспорти " за 40 милиона лв. ", заяви в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " Велик Занчев, заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията. Той е непълен, посочи Занчев, както и че е изработен предходната седмица.

" 103 милиона е целият дълг, който се дължи по втора облигационна емисия. Тази втора облигационна емисия е издадена 2007 година - 120 милиона евро. Ние сме изплатили част от нея и все още Холдинг БДЖ дължи 103 милиона главници и лихви и защото оперативно сдружението, което работи добре и което е субсидирано от страна на страната и където влиза дотацията е БДЖ- Пътнически транспорти, те са запорирали сметките на БДЖ - Пътнически транспорти, тъй че да могат да ни притиснат и да могат да получат тези пари ", изясни зам.-министърът.

Какви са вероятните решения?

Търси се решение, с цел да може да не се стигне до прекъсване на оперативната активност на сдруженията в Холдинг БДЖ, разяснява обстановката заместник-министър Занчев.

" Обсъждаме най-различни разновидности, като имаме съответен, върху който ще се спре финансовото министерство, ще го оповестим и ще задействаме механизма, тъй че да няма проблем и да не спре оперативната активност на холдионг БДЖ. За страдание ние водим интензивни диалози с кредиторите, само че в този момент те втвърдиха позицията и по тази причина сме изправени пред този проблем ", изясни още Занчев.

Той изрази вяра в околните дни - до понеделник да има вид за деяние.

" Ние сме уведомили кредиторите за положението, за опциите и авансово начертаните механизми какъв може да бъде вътрешния запас на министерството на превоза, само че за жалост при всички тези механизми ние няма по какъв начин толкоз бързо да погасим този дълг, за това се преглеждат и разновидности с министерство на финансите. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР