Креативна изненада за гостите ви, които са свикнали да получават

...
Креативна изненада за гостите ви, които са свикнали да получават
Коментари Харесай

Предястие от пълнени мандарини със скариди и сьомга

Креативна изненада за гостите ви, които са привикнали да получават единствено най-хубавото

Необходими Продукти

● мандарини - 4 бр.
● скариди - 12 бр. белени и сварени
● сьомга - 150 г прясна
● лимонен сок - от 1/2 лимон
● зехтин - 4 с.л.
● копър - на усет, изсъхнал
● сол - на усет

Начин на подготвяне

Отрежете горната част на мандаринките за капаче - толкоз, едвам ви е елементарно да извадите вътрешността ми. Извадете вътрешността благодарение на лъжица или нож, като внимавате да не нараните или продупчите кората. По принцип зависи от сорта, само че може и това да се стори единствено с пръсти.

В съд нарежете на късчета две от мандарините (по предпочитание може и повече, само че аз да вземем за пример не обичам да ми преобладават). Сока от другите две изцедете и с половината от него мариновайте за малко сьомгата.

Загрейте две лъжици зехтин в тиган на мощен огън, поръсете малко сол на дъното и запечете сьомгата от всички страни за по минитка, в случай че филето е по-дебело за малко повече. Извадете и поръсете със лимонен сок. Оставете да се охлади.

Накъсайте или нарежете сьомгата при нарязаните мандарини, сложете и скаридите, останалия лимонен и мандаринен сок и другите две лъжици зехтин. Подправете със сол и изсъхнал копър на усет и разбъркайте добре всичко. Оставете за 30 минути да се слеят всички усети.

Всяка от изпразнените мандарини напълнете със сместа.

Сервирайте с похлупени капачета или леко кривнати встрани, за добра визия и изненада на гостите или фамилията ви.

Съвет: Може да употребявате вместо прясна пушена сьомга, нарязана на късчета. Би станало хубаво, само че по този начин усетът доста се променя и би станал по-силен и натоварен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР