Крайслер, Доч пикап и камион Ивеко осъмнаха тази сутрин със

...
Крайслер, Доч пикап и камион Ивеко осъмнаха тази сутрин със
Коментари Харесай

Погром в Главиница: Три коли осъмнаха със забити кирки върху...

Крайслер, Доч пикап и камион Ивеко осъмнаха тази заран със забити кирки в капака, пред частен дом в пазарджишкото село Главиница, видя кореспондент на " Марица ". Автомобилите са благосъстоятелност на локалния гражданин Стоян Иванов.

Погромът над ППС-та се разиграл към 3,30 часа тази заран, разяснява пред наш кореспондент пострадалият.

" Събудих се от ударите на копачите. Веднага станах и отворих прозореца, когато видях двама непознати мъже да бягат към автомобил, който го чакаше на към 50 метра от вкъщи ми ", описа Стоян Иванов.



На предоставените от камерите пред дома му фрагменти се вижда по какъв начин две незнайни лица с общо 5 кирки в ръцете се доближават към паркираните пред къщата му коли и стартират да ги забиват в капаците. След като завършват с " интервенцията " се изнасят на тичешком в посока основната улица на селото.

Стоян Иванов е уверен, че погромаджиите са сами едни реализатори, а поръчката идва от друго място. На първо четене вредите върху трите автомобила минават 3 000 лева За страдание на притежателя единствено едната от тях има застраховка авто каско.

" Имам догадка кой ги е пратил. Наскоро осъдих едно лице от селото на последна инстанция, след което получих от него вербални закани. Всичко съм споделил на криминалистите, дал съм им видеото от камерите, ще намерим и други фрагменти. На първо време би трябвало да се разкрият причинителите, след което ще стигнем и до поръчителят ", уверен е Иванов.



В Главиница той минава за угодлив, мирен и свестен човек, който бяга от споровете. Стоян Иванов стопанисва дребен павилион за кафе и закуски, има и " Пътна помощ ". От персоналния си профил във фейсбук Иванов разгласи " солидна парична премия за този, който помогне с информация по случая ". В тази връзка пострадалият подсигурява " цялостна поверителност и анонимно връчване на тласъка ".

От пазарджишката полиция към момента не са съобщили за случая в Главиница. Старата процедура с вандалското предизвестие нормално приказва за възмездие, неуредени бизнес или персонални взаимоотношения на притежателя на развалените коли.

В по-далечните времена сходно предизвестие се считаше за знак от подземния свят, че притежателя на колата или колите е “сгазил лука”. През бурните години на прехода забиването на кирки в колата се считаше за “бургаски патент”, въведен от групи, близки до именития Димитър Желязков - Очите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР