Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността. Това

...
Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността. Това
Коментари Харесай

БСП-София иска заместник-кмет по сигурността: Терзиев и екипът му изпуснаха ситуацията от контрол

Крайно време е София да има заместник-кмет по сигурността. Това съобщи водачът на столичните социалисти и ръководител на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Иван Таков във връзка идната изключителна сесия на СОС по сигурността в четвъртък. Според него, случаите с мигранти в столицата и забавената реакция на кмета Васил Терзиев са разрешили те да бъдат употребявани безгрижно и зловредно за политически напън и пиар.

„ Кметът и неговият екип изпуснаха обстановката от надзор по същия метод, по който не можаха да се оправят с безредиците в София при митинга на футболните почитатели против управлението на БФС преди няколко месеца “, разяснява Иван Таков.

„ Затова е извънредно значимо София да има заместник-кмет по сигурността. За него ние настояваме от години. Досега със сигурността в София се беше заела директно Йорданка Фандъкова. Много доказателства имаме, че това нейно решение беше неверно. Същата неточност сега продължава да позволява и кметът Терзиев ".

Според Иван Таков потребността от заместник-кмет по сигурността ще става все по-гьоляма. " Очевидно е, че кметът Терзиев няма компетенцията и опциите да се оправя и с тези проблеми, разяснява той. - А сигурността в София не е обвързвана единствено с мигрантите. Да, явно тази тематика напред във времето от ден на ден ще ангажира вниманието ни. Тя обаче е извънредно сензитивна и рискова. И не трябва да позволяваме да бъде употребена конюнктурно за политически напън и пиар. Много е значимо Столична община да реагира бързо и съответно на всеки случай и да предотвратява опциите за спекулации. Нека никой не подценява заплахата от нагнетяване на напрежение сред жителите и да не си вършим илюзии, че някой може да завоюва от сходни дейности ".

Лидерът на столичните социалисти добави, че с изключение на случаите с мигрантите, които може да доведат до принуждение по улиците в града, съществуват и нерешени проблеми с битовата престъпност, с детската престъпност, с разпространяването на опиати.

„ Хубаво е, че под натиска на бизнеса и ресторантьорите беше решено да бъде засилено полицейското наличие в центъра и към заведенията, разяснява Иван Таков. - София обаче не е единствено централната градска част. Сигурността на жителите в жилищните комплекси и крайните квартали не е ли също толкоз значима? Там не се ли събират хора? Решението на казуса въобще не е толкоз елементарно. И не трябва ограниченията да бъдат взимани на парче и под натиска на политическата обстановка сега. Затова изключителната сесия по сигурността е доста значима. Необходими са действителни ограничения и взаимна виновна и практична работа сред институциите. За тази цел на Столична община й е необходим заместник-кмет по сигурността, който час по-скоро да се заеме с координацията сред общината, Столична дирекция на вътрешните работи, другите комисии и организации за битка с престъпността и противообществените прояви, както и учебните заведения, с цел да бъдат набелязани ограничения за предварителна защита и повишение на сигурността във всички сфери в Столична община ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР