Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат,

...
Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат,
Коментари Харесай

Станка Желева: Ако властта не премахне паметника на съветската армия, ще го направи обществото

Крайно време е Паметникът на Съветската войска да бъде отстранен, съобщи в ефира на Нова ТВ Станка Желева, щерка на първия президент на Република България Желю Желев.

„ Иска се благосклонност, желае се храброст, тъй като е срам в центъра на София най-високият и най-големият монумент да бъде Паметникът на Съветската войска. На една войска, с помощта на която е бил натрапен тоталитарният режим. Защитниците на паметника не престават да бъдат негови наследници. " – уточни Желева.

" Проблемът е, че има прекомерно доста ползи в България обществото да бъде разграничено, да бъде опълчено. Този монумент се трансформира в знак на това разделяне. " – добави тя.

" Тези хора, наследниците на тази национална власт, които желаят да не престават да бъдат основен фактор в българската политика, на тях е необходим паметникът ", акцентира Станка Желева.

" В момента на ход е регионалната администрация, която поде, по този начин да кажем, собствеността на монумента. Ако не бъде отстранен от политиците, мисля, че ще бъде отстранен от гражданското общество. " – предвижда тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР