Крайният срок, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да

...
Крайният срок, в който Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да
Коментари Харесай

Изтича крайният срок, в който ЦИК трябва да назначи ОИК за местните избори

Крайният период, в който Централната изборна комисия (ЦИК) би трябвало да назначи общинските изборни комисии (ОИК) за локалния избор на 29 октомври изтича през днешния ден, съгласно хронограмата на ЦИК.

ОИК влизат в своите пълномощия от 9 септември. Общините в България са 265. 

Крайният период за регистрация на партиите и обединенията в ЦИК за присъединяване във вота през октомври е до 17 часа на 13 септември. От своя страна ЦИК е длъжна до 14 септември да изпрати на ОИК лист на записаните за присъединяване в изборите партии и обединения.

Срокът за регистрация на политически обединения в ОИК е до 17:00 часа на 18 септември. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и обединения, обединенията не могат да се записват за присъединяване за локалния избор в общинските изборни комисии (ОИК).

Съгласно хронограмата и Изборния кодекс Инициативните комитети (ИК) могат да записват самостоятелни претенденти за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на региони и за кметове на кметства в общинските изборни комисии (ОИК) за присъединяване в локалния избор до 17:00 часа на 18 септември, написа Българска телеграфна агенция. Инициативните комитети се записват в съответната Общинска изборна комисия (ОИК), като един предприемчив комитет може да издигне единствено един самостоятелен претендент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР