Краят на света няма да настъпи заради ядрена война, а

...
Краят на света няма да настъпи заради ядрена война, а
Коментари Харесай

Шоколадена фабрика, кечисти, краят на света. 10 филма за гледане този месец

Краят на света няма да настъпи поради нуклеарна война, а поради компютърен вирус, който ще обърка всичко.

Когато един публицист реши да твори единствено клишета, той ненадейно става прочут и всички го обичат.

Тимъти Шаламе е Уили Уонка и ще опише за шоколадената фабрика, а Зак Ефрон е напомпан кечист, който ще премята съперници из кръга.

Ето описът на BBC с филмите за гледане през декември.

LeavetheWorldBehind

Джулия Робъртс и Итън Хоук са двойка, която наема къща, с цел да прекарат уикенда с децата си. Всичко наподобява наред до момента в който на вратата им не почукват двама непознати с обяснението, че това е техният дом и би трябвало да останат там дружно с наемателите.

Неудобството от насилственото общуване обаче е нищо спрямо новината, че може би идва краят на света. Как наподобява този край? Като всепоглъщащ компютърен вирус, който разбърква всички системи на живота ни.

Оттук насетне двете фамилии ще са изложени на всевъзможни рискове – самостоятелно движещи се по пътя Tesla с желание да смажат всички, разбиващи се в плажа танкери, въоръжени с пушки съседи.

Изданието TheWrap дефинира този филм като един от най-хубавите за годината и твърди, че лентата ще провокира съществени полемики.

В Netflix от 8 декември



RebelMoon

Преди десетина години режисьорът на 300 Зак Снайдер има концепция за филм а-ла Star Wars, само че със напълно друга история и герои. Тогава не съумява да си обезпечи финансиране и вместо това се захваща с поредицата за супергерои JusticeLegaue.

Сега обаче Снайдер е решил да осъществя остарялата си концепция. Резултатът е Rebel Moon – една история от друга галактика със София Бутела в основната роля. Във кино лентата героинята ѝ е бранител на свят, заплашен от изгубване поради настъпление.

Може би Снайдер има концепция за нова поредност и не счита да спре единствено с един филм. Той приказва и за подкаст, и за комикси. Те ще се вършат около промоцията на кино лентата.

RebelMoon ще е в Netflix от 22 декември.



Wonka

Вторият филм за мечето Падингтън получи доста положителни мнения, а в този момент режисьорът му Пол Кинг се е съсредоточил върху друга известна детска история – за Уили Уонка, воин от книгата на Роалд Дал за Чарли и Шоколадената фабрика.

Уонка е вълшебник. А магията му се назовава шоколад. Но даже на него не му е елементарно, тъй като ще се сблъска със съпротивата за Шоколадения картел.

В ролята на Уонка е Тимъти Шаламе. Това осъществяване е предизвикателство и поради предходната версия от 1971 година, в която Уонка е починалият Джийн Уайлдър.

Премиерата е на 6 декември.



Aquaman and the Lost Kingdom

Първата част на Aquaman беше един от най-големите шлагери от вселената на DC. Сега Джейсън Момоа се завръща в ролята за продължение. То може би наподобява закъсняло изключително като се има поради, че през последните години бяха положени огромни старания за връщане на DC Вселената в дневния ред на феновете.

Заедно с Момоа се завръщат Амбър Хърд и Никол Кидман. Аквамен към този момент е фамилен човек, само че с това проблемите му не са намалели, таман противоположното. Сега има доста повече грижи, с изключение на, че е и бранител на неговата галактика.

Премиерата е на 20 декември.



The Iron Claw

Зак Ефрон е от актьорите, които не се боят от физически трансформации в името на роля. Преди години той сподели страховита форма за Спасители на плажа. После призна, че това тяло му е коствало изключителни старания – и физически, и душевен.

Сега още веднъж е прекарал много време във фитнес залата, с цел да натрупа голямо количество мускулна маса поради ролята си на кечист. Той не е единственият. Джеръми Алан Уайт и Харис Дикинсън (във кино лентата – негови братя) също не са пестили старания с щанги и дъмбели.

Филмът споделя историята на известната в кеча фамилия Вон Ерик. Те са звезди през 80-те години на предишния век и както се вижда от кино лентата, въпреки да са сполучливи, животът им не е елементарен и постоянно са на крачка от нещастието.

Премиерата за Съединени американски щати и Канада е на 22 декември.



American Fiction

„ Колкото по-тъпо се държа, толкоз по-богат ставам “.

Това е изводът на основния герй в тази комедия, обявена като един от най-хубавите филми на годината. Джефри Райт е в ролята на негър публицист. Той написа, само че книгите му не се продават. Може би тъй като той не желае да написа както е съвременно и както се чака. В един миг обаче му писва и взема решение да влезе във допустимо най-голямото факсимиле. Пише книга под псевдоним, в която има всичко „ черно “ – гетото, опиатите, закононарушенията, рапът и така нататък

Резултатът – всички полудяват по него и той се трансформира в звезда за една нощ.

С известността идват парите и всичко останало. Но в един миг писателят стартира да се съмнява дали остарелият му живот не е бил по-поносим.

Премиерата в Съединени американски щати е на 22 декември



The Boy and the Heron

Хайо Миядзаки е създател на най-известната японска компания за анимации - Studio Ghibli, както и режисьор с огромни достижения зад тила си. Днес на 82 години той декларира, че това ще е последният му филм.

Действието стартира по време на бомбардировките на Токио през Втората международна война и по-късно се придвижва в провинциите на Япония. Според BBC това евентуално е „ най-магическият “ филм на Миядзаки. В него са събрани светове и пластове история, през които фенът минава.

Премиерата е на 8 декември за Съединени американски щати и Канада и на 26 декември за Англия и Ирландия.



Eileen

Главната героиня е младо, затворено в себе си момиче. Живее дружно с алкохолизирания си татко си и работи в затвор за малолетни.

Нейният свят се трансформира, когато идва нова колежка – впечатляваща и дръзка русокоса психоложка (Ан Хатауей). Тя ѝ Айлин наподобява са на път да се влюбят, само че трансформацията при младото момиче ще докара до доста по-сериозни промени. Това е филм на Уилям Олдройд, а от него мога да се чакат сласт, убийства и други закононарушения.

Премиерата във Англия и Ирландия е на 1 декември, а в Съединени американски щати и Канада – на 8 декември.



PoorThings

Режисьорът Йоргос Лантимос и актрисата Ема Стоун са още веднъж дружно за още един непристоен филм след TheFavourite, осмиващ живота в английския кралски двор. Стоун е в ролята на Бела, жена, възкресена след самоубийство от вманиачен академик (Уилям Дефо). Действието се развива в Лондон по време не викторианската ера.

Бела няма мемоари от предходния си живот, даже придвижванията ѝ са некоординирани след завръщането от оня свят. Тя стартира от начало – пътува из цяла Европа, среща любовта и нарушава правила. Според едно определение за режисьора Лантимос, оповестено в Financial Times, той е единственият през днешния ден, който прави „ толкоз образно дръзки “ филми.

Премиерата в Съединени американски щати и Канада е на 8 декември.



Anselm

Отдавна минаха времената, когато Холивуд очакваше от феновете да си поставят 3D очила за всяко нашумяло заглавие. Има обаче режисьори като Вим Вендерс, които към момента разчитат на тази технология. Този път мотивът е филмът му за огромния немски художник Анселм Кайфър.

Кайфър е в публичния фокус в последните 40 години. В началото на 80-те със серия творби той припомня на германците нацисткото им минало. Обществената реакция е потрес, а художникът отбелязва, че той просто е държал огледало, в което всички са се видели.

С 3D технологията Вендерс води фена в студиата на Кайфър и демонстрира работата му. Разказва и за детството (в разрушената от Втората международна война Германия), и за житейската му философия.

Премиерата е на 8 декември.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР