Краят на сериала Игра на тронове идва като зима. Който

...
Краят на сериала Игра на тронове идва като зима. Който
Коментари Харесай

Френски винар създаде вино от "Игра на тронове", HBO му каза да спре

Краят на сериала " Игра на тронове " идва като зима. Който и да седне на Железния престол, феновете пред тв приемника ще останат без едни от обичаните си герои. Или най-малко без тези от тях, които оцелеят. Но най-малко едно нещо от сериала оживя в действителния свят. Това е известното дорнско вино. Създаването му е лишило 3 години на френския винопроизводител Тибо Барде, само че той има вяра, че крайният резултат се приближава до неговата версия от света на Джордж Р. Р. Мартин.

За шанс на Тибо Барде традицията на дорнското вино идва от митичен континент, тъй че никой не е в положение да ревизира дали той е объркал рецептата. Той стартира да основава първата версия на продукта си през 2016 година Преди това е направил задълбочено изследване на географските карти на фикционалния свят, в който се развива действието в " Игра на тронове ". Резултат от тях е заключението му, че виното от Дорн не може да бъде друго, с изключение на Мерло от Бордо.

 Тибо Барде
© Regis Duvignau, Reuters

Тибо Барде

След поредност от проби и неточности всеки може да опита какво се е получило от този опит. Или най-малко този, който към този момент се е сдобил с него или е подготвен да заплати солена цена за една от създадените 30 хиляди бутилки от марките " Насладата на джуджето " и " Дорнско вино ". За страдание повече количество от тях няма да бъде основано (поне с търговски цели), откакто Барде получава писмо от HBO да дръпне кранчето на производството.

Винопроизводителят признава, че е употребявал техния фикционален свят и няма нищо срещу да отстъпи след приемането на писмото от HBO. В последна сметка от компанията обилно са разрешили да бъдат продадени всички бутилки, които са създадени досега.


© Regis Duvignau, Reuters

" Насладата на джуджето "

" Целта ми беше да направя вино, което да е в действителност от Дорн ", описа той пред " Ройтерс ". " Знаех, че е значимо то да бъде доста ароматно. Цветът му да е кондензиран. Като тъмна кръв ".

Барде произлиза от семейство, което се занимава с винарство. Неговата фантазия е самият Джордж Мартин да вкуси от виното, с цел да може Барде да му зададе въпроса: " Така ли си го представяше? "

За момента HBO не са коментирали случая. Сериалът ще приключи на 19 май след 8 сезона. Компанията има своя лична линия от виновност от света на " Игра на тронове ", чиито производител е американският винар Боб Кейбръл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР