Краят на лятото може и да наближава, но за туризма

...
Краят на лятото може и да наближава, но за туризма
Коментари Харесай

Имануел Кант като туристическа атракция

Краят на лятото може и да наближава, само че за туризма няма почивка. А по света измислят всевъзможни способи да притеглят вниманието на туристите, даже посредством на пръв взор скучна тематика като философията.

В университетите по света се учат концепциите и размислите на Имануел Кант. В неговия роден град обаче обръщат повече внимание на туризма, употребявайки името на фамозния немски мъдрец. Туристическа обиколка следва стъпките му в Кьонигсберг, в самото сърце на Калининград. Има даже и радио предаване в негова чест.
Ирина Бородулина, радио водещ: Опитваме се да представим Кант не като досадна персона, която се учи в университетите, а по метод, по който съгражданите ни да се гордеят, че той е роден тук. Разказваме къде е живял, къде се е разхождал, само че също и какви са били неговите теории.
Специални брошури указват маршрутите на неговите разходки. Туристите имат опция да си купят още и тениски или картички със занимателни надписи, като да вземем за пример препратката към песента на Бийтълс - " Всичко, от което се нуждаеш, е Кант ". В магазините за сувенири има даже фигурки, изобразяващи философа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР