Краят на кабинета „Петков“ беше съвсем очакван, особено с оглед

...
Краят на кабинета „Петков“ беше съвсем очакван, особено с оглед
Коментари Харесай

Виктор Димчев: Радев се страхува новият му служебен премиер да не направи партия, очакват ни странни коалиции

" Краят на кабинета „ Петков “ беше напълно предстоящ, изключително предвид на свършеното за шестте месеца от държавното управление на Кирил Петков ". Това сподели политическият анализатор Виктор Димчев пред. Според него едва ли някой е очаквал по някакъв друг метод да се развие този кабинет.

„ Толкова доста кавги, несвършена работа, авансово поети задължения и на процедура едно време на застой, което и за България, и за българите се оказа време, в което ние обедняхме. Нашите средства понижиха и страната е в една извънредно сериозна рецесия, без никакви изгледи скоро да се оправи, като сме една от дребното страни в Европейския съюз, която към момента не е усвоила парите от своя План за възобновяване, който трябваше да подкрепи стопанската система на България през 2020 и 2021 година Ние скоро ще влезем през 2023 година без да е ясно дали изобщо ще получим някакви пари. Със скачащи цени на горивата, рекордна инфлация и извънредно напрегната политическа конюнктура до равнище на разкъсване даже сред идеологически близки партии. В друго време бих могъл да кажа, че дори приближаваме до някакъв цивилен конфликт, който като нищо ще се случи след тази тежка зима, която следва да изкараме всички дружно “, посочи той.

Виктор Димчев сподели, че въпреки всичко кабинетът „ Петков “ е имал и позитиви. „ Има някои дребни постижения от разнообразни персони от държавното управление, които с доста старания съумяха да създадат, въпреки и минимални промени. Като подобен мога да оприлича Божидар Божанов, който се пробва да раздвижи електронната част на държавното управление и се пробва да направи някакви промени. Има и други такива образци, има известни триумфи в битката с „ дървената мафия “, само че тези триумфи са доста дребни спрямо предстоящата грандиозна смяна, промяна, рационализация и всички тези приказки, които слушахме в предизборните акции на цялата предходна година “, акцентира Димчев и бе безапелационен, че няма някакъв триумф, който да може да бъде отразен като положителен и върху това нещо да се конструира новата предизборна акция и новата политика на до момента ръководещите.

„ Още повече, те пристигнаха с желанието за извънредно доста промени и промени, които не просто не се случиха, а на моменти се случиха и наопаки. Случи се един декаданс по отношение на това, което се очакваше “, добави политическият анализатор.

Според Виктор Димчев към този момент са почнали да се оформят няколко доста странни обединения за идните избори.

„ Очаквам да забележим доста странни предизборни и следизборни обединения, тъй като обществото наподобява е разграничено, и то почти на половина и всяка дни от по-големите партии ще се пробва да притегли по-малки сътрудници, с цел да може да реализира мечтаните 121 гласа и да ръководи България. На мен ми се коства, че ще става все по-трудно да се вършат даже такива обединения. Видяхме в края на 47-ото Народно заседание какъв брой мъчно се събираха даже 110 депутата. Ако някоя от тези обединения не постави същинска, действителна стратегия, която да сплоти и да събере партии и обединения, с цел да може да се ръководи с някаква стратегия и с някаква цел, ми се коства, че България ще продължи да затъва в всякакви дребни препирни и разправии, сякаш за кардинални неща, само че в действителност просто по този начин, на дребно “.

Новото служебно държавно управление ще бъде безшумно, деликатно и добродушно, предвижда специалистът. „ Логично е някой от вицепремиерите в предходните два служебни кабинета от предходната година – Гълъб Донев или Атанас Пеканов да стане новият длъжностен министър председател. Не имам вяра Румен Радев да повери тази отговорност на третия длъжностен министър председател Бойко Рашков, който едва ли ще бъде даже министър. Практически той влезе в политическа партия. Така че да, или Гълъб Донев, или Атанас Пеканов ще бъде новият длъжностен министър председател. Нищо ново, нищо ненадейно, нищо друго. Румен Радев го е боязън да не би новият му длъжностен министър председател още веднъж да тръгне да прави политическа партия и за следващ път да изложи престижа на президентската институция. Затова изборът на един технократ, какъвто е Гълъб Донев, наподобява логически “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР