Краят на една епоха! Британската кралица Елизабет II почина на

...
Краят на една епоха! Британската кралица Елизабет II почина на
Коментари Харесай

Краят на една епоха! На 96-годишна възраст почина кралица Елизабет Втора

Краят на една ера! Британската кралица Елизабет II умря на 96-годишна възраст, заяви Би Би Си. От Бъкингамския замък потвърдиха тъжната вест. 

 

The Queen died peacefully at Balmoral this afternoon.

The King and The Queen Consort will remain at Balmoral this evening and will return to London tomorrow.
— The Royal Family (@RoyalFamily)
 

Това оповестиха в изказване от Бъкингамския замък, като допълниха, че " кралят (Чарлз) и кралицата консорт ще останат в Балморал довечера и ще се върнат в Лондон в петък. "

 

Сачиян Чарлз съобщи, че е надълбоко наскърбен от кончината на майка си, кралица Елизабет Втора.

" Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е миг на най-голяма горест за мен и всички членове на фамилията ми ", сподели той, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Кралицата бе с влошено здраве. От Бъкингамския замък по-рано през днешния ден оповестиха, че тя е сложена под лекарско наблюдаване.

 

Цялото кралско семейство отпътува за замъка Балморал в Шотландия, където бе Нейно величество. Престолонаследникът принц Чарлз и Херцогинята на Корнуол Камила са там, както и принц Уилям. Дори отдръпналите се от дворцовия живот принц Хари и брачната половинка му Мегън оповестиха, че потеглят за Шотландия, само че в последния миг Мегън остана в Лондон, оповестиха медиите на Острова.

 

96-годишната Елизабет Втора бе в лятната си резиденция - дворецът Балморал в Шотландия. Вчера тя отхвърли присъединяване и в планувана онлайн среща и по лекарски рекомендации е прекарала следобеда в отмора.

Медиите към този момент са на място. BBC даже прекъсна програмата си и стартира да осведоми извънредно за положението на кралицата и протичащото се в кралския двор. Хиляди британци се стичат към двореца в Балморал и пред Бъкингамския замък в Лондон.

„ Моите молебствия и тези на хората от цялата Англиканска черква са с Нейно Величество Кралицата през днешния ден. Нека наличието на Бог да укрепи и утеши Нейно Величество, нейното семейство и тези, които се грижат за нея в Балморал “, написа Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри, глава на англиканската черква.

„ Всички сме надълбоко загрижени от известията за здравето на Нейно Величество. Моите мисли и стремежи в този момент са с кралицата и цялото кралско семейство. “ - написа и Никола Стърджън, министър-председател на Шотландия.

Лидерът на опозицията Кийр Стармър, от своя страна зяви, че " той и останалата част от страната са надълбоко загрижени от новините от Бъкингамския замък ". „ В този миг мислите ми са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство. Присъединявам се към всички в цяла Англия с вярата за нейното възобновяване “, добави той.

Преди два дни Елизабет Втора назначи Лиз Тръс за собствен 15-и министър-председател. В изказване до медиите новият английски министър председател написа, че цялата страна е надълбоко разтревожена за кралицата и ще се моли за нея.

След вестта за здравословните проблеми на монарха в британския парламент е почнала блъсканица, до момента в който в Камарата на общините депутатите изслушваха изказванията за цените на силата и помощта за сметките на семействата.

Раздаваха се бележки, министър председателят Лиз Тръс бе осведомена, също както и водача на опозицията и ръководителя на Народното събрание, а малко по-късно и залата бе опразнена.

Церемонията по промяна на караула в Бъкингамския замък на 8 септември е анулирана на фона на известията за влошеното здравословно положение на английската кралица Елизабет II.

Отбелязва се, че на портите на двореца е сложена табела с надпис: „ Днес няма да има гала по промяна на караула ”.

Напоследък Елизабет II имаше проблеми с напредването, а през февруари се разболя от COVID-19.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР