Край с на малките автобуси. Това е заложено в условията

...
Край с на малките автобуси. Това е заложено в условията
Коментари Харесай

Вижте изискванията на Общината за автобусите по тези 13 линии

Край с на дребните рейсове. Това е заложено в изискванията на новата социална поръчка за 13-те автобусни линии (с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222) от общинската транспортна скица на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Поръчката за възлагане на интегрираната услуга към този момент бе оповестена един път, само че поради обжалване бе стопирана, което от своя страна попречи въпросните линии да бъдат интегрирани уместно в системите по Транспортния план.
Изискванията към този, който бъде определен да обслужва пловдивчани през идващите 10 години по тези линии, ще са за 118 най-малък сбор рейсове, половината от които да са подобаващи за хора с двигателни проблеми. Всички рейсове би трябвало да са с над 50 места общо стоящи и седящи. Задължително условие е най-малко половината да са с над 70 места. Колите би трябвало да са от клас I и II съгласно условията на Закона за придвижване по пътищата. 

Важно е, че всички те би трябвало да са с екокатегория Евро 6 или съответстваща й такава; всички рейсове би трябвало да с дата на първа регистрация не по-рано от 1 януари 2014 година и не на последно място - всички би трябвало да с изправни климатични системи, обхващащи целия салон.

Ще бъде определен този транспортьор, който събере най-вече точки (от оптимален брой 100), офертите ще се отварят в края на ноември. Превозвачите се задължават да оборудват рейсовете със лични GPS устройства, съвместими с построения център за мониторинг и надзор на Организация и надзор на превоза, което ще разреши обгръщането на всички коли в градския превоз от системата за ръководство на трафика. 

Изборът на реализатор ще даде опция за цялостното въвеждане на електронното таксуване и системата за ръководство на автопарка, ще дава цялостна информация за пътуването по всички линии, ще разреши да се извърши избор на направления, понижаване чакането по спирките до най-малко, ще улесни прикачването, показват от Общината, която е възложител на услугата. Стойността на тази поръчка е 36 925 432 без Данък добавена стойност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР