Край на влизането в училище по втория начин. Просветното министерство

...
Край на влизането в училище по втория начин. Просветното министерство
Коментари Харесай

Промени целят да се спре влизането в училище „по втория начин”

Край на влизането в учебно заведение " по втория метод ". Просветното министерство затваря малките врати, позволяващи приема на възпитаници отвън класирането . До тук се стигна откакто родители се оплакаха, че в Софийската математическа гимназия се одобряват деца отвън регламента, оповестява.
 
Решението дали един възпитаник да бъде изместен от едно в друго учебно заведение към този момент ще се взима от комисия , в която ще влизат трима специалисти от МОН, един от Агенцията за протекция на детето и трима адвокати. Ако комисията позволи преместването, последната дума ще има министърът на образованието.

 
Преместването обаче е допустимо, в случай че триумфът на ученика е подобен, че да образува бал по-голям или еднакъв на минималния за банкет в съответната паралелка . Друг метод е непрекъснатият или сегашен адрес на ученика да е в обитаемото място на мечтаното учебно заведение.
 
Преместване може да има и единствено в учебно заведение, което не е надвишило потенциала си . т.е. в случай че образователното заведение може да образова единствено 100 деца от избран випуск, няма по какъв начин те да станат 101.

 
И още една смяна, само че за бъдещите възпитаници - детската градина става безвъзмездна за фамилиите с ниски приход и. Според просветителното министерство безплатната грижа в градините ще докара до ранно обгръщане на децата в системата и задържането им в нея в бъдеще.-->
 
Все още планът не е бюджетиран дотам, че да ви кажа за какъв брой деца ще можем да осигурим таксите. Най-вероятно ще бъде за всички деца в избрани общини, класифицирани по социално-икономически критерии ”, сподели министърът на образованието Красимир Вълчев .
 
Предвижда се и финансиране на в допълнение образование по български език за деца, за които той не е майчин . Както и подкрепяне на фамилии, които се връщат от чужбина и нямат опция да запишат децата си на градина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР