Kрай на тапите по АМ Струма“: Пускат движението през тунел

...
Kрай на тапите по АМ Струма“: Пускат движението през тунел
Коментари Харесай

Kрай на тапите по АМ „Струма“: Пускат движението през тунел „Железница“

Kрай на тапите по Автомагистрала „ Струма “: Пускат придвижването през тунел „ Железница “. Съоръжението е с дължина към 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас.

Той е и първото такова оборудване, което отговаря на всички европейски стандарти. В тунела са инсталирани системи за видеонаблюдение и ръководство на трафика. В случай на случай водачите могат да подадат сигнал от спешните кабини, като в тунела има и цялостно покритие на мобилните оператори. Непосредствено след тунела има построена хеликоптерна площадка.

Дължината на цялата новоизградена права от аутобана, в която попада и тунелът, е към 5 километра. С нея автомагистралата стига до Симитли, след което градежът би трябвало да продължи към Кресненското дефиле.

Преди дни районният министър Андрей Цеков изясни, че в обсега на тунела има задействани свлачища, които са били укрепени предходната година.

„ Съоръжението ще извършва значима социална функционалност и е безвреден изрично. Това е най-дългият тунел в страната, разполага с евакуационни изходи, с доста съвременна вентилационна система в случаи на произшествия, със система за уведомяване, сигурността е обезпечена, наоколо има и хеликоптерна площадка “, изясни министърът.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР