Край на програмата за настаняването на украинските бежанци в черноморските

...
Край на програмата за настаняването на украинските бежанци в черноморските
Коментари Харесай

Първите украински бежанци вече пристигнаха в буферните центрове в Сарафово и Рибарица

Край на програмата за настаняването на украинските бежанци в черноморските хотели. Украинците, които остават да разчитат на помощта на страната и откажат да се реалокират в бази в страната, ще бъдат настанявани в буферните центрове в „ Сарафово” и Елхово.

В бургаския квартал към този момент дойде първите 82-ма украински бежанци, оповестяват от NovaNews. Те ще бъдат настанени в почивната станция на Министерство на защитата. По неофициална информация украинците ще бъдат настанени в хотелската част, която е с леглова база от 250 места. Предстои в идващите дни да бъдат сложени палатки, с което потенциалът на буферния център ще нарасне до 1000 места. До края на деня се чака там да дойдат още 37 или 38 бежанци.
Бежанци бяха настанени и в хотел на военното министерство в Рибарица. Базата към този момент е цялостна. Разселените от Варна бежанци дойдоха с трен до град Мездра и след това с рейс до планинския курорт Рибарица. Условията в Рибарица впечатлиха бежанците.

„ Сега дойдохме от Златни пясъци, където бяхме три месеца. Избягахме от бомбардировките в украинския град Николаев”, споделя Надежда.

„ Благодарим на българската страна за вниманието и помощта в това тежко време. Тази база е превъзходна. Обслужват ни с внимание и угриженост. Внимателен личен състав и шеф. Прекрасна храна. Красиво е. Тук е райска и неземна хубост. За всичко сме благодарни”, споделят дами, настанени в курорта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР