Край на подпомагането на българските земеделски производители от държавата, по

...
Край на подпомагането на българските земеделски производители от държавата, по
Коментари Харесай

Иван Иванов към сглобката: С този бюджет зачертавате българското земеделие и производители

„ Край на подпомагането на българските аграрни производители от страната, по тъй наречените линия на държавни помощи за превъзмогване следствията войната в Украйна. Това се вижда в Бюджет 2024 “, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и някогашен аграрни министър Иван Иванов.
Той напомни, че това е механизъм, прибавен още по време на кабинета „ Петков “ и обезпечил сигурност и бъдеще на българските аграрни производители. „ Поставя се под риск действието на цялата система, тъй като войната в Украйна продължава, разноските на нашите аграрни производители хвърчат в небесата, а страната я няма и ще отсъства през цялата 2024 година “, сподели от парламентарната естрада Иван Иванов.
По неговите думи отсъстват въобще политики в бранш „ Земеделие “ и производителите са оставени в доста тежка обстановка.
„ Няма ги нарастванията на заплатите на работещите в министерството. Нека сътрудниците от Пловдив си спомнят тежките последици от градушки там и да се сетят, че тези хора, които работят в Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ точно вършат предварителната защита. Няма нарастване за техния труд, няма и грам подкрепяне. Оставяте на минимална заплата хората, които пазят продукцията, борят се с неподходящите климатични условия - какъв сигнал давате? “, сложи въпрос социалистът.
След което попита: “Къде са ограниченията за чиновниците на Областните дирекции по земеделие, които работят в тежка среда, обработват цялата документи и заплатите им не са пипани от 2022 година? Къде са настояванията на всички синдикати, с които правехте срещи и те ви споделиха: да, имаме потребност? Днес имаше и митинг. Как им помогнахте, като не ги включихте на никое място? “, реагира Иван Иванов.
По думите му ръководещите не утвърждават и предложенията на опозицията, които са рационални, съответни и дават отговор на настояванията на тези хора.
„ Ще го кажа ясно – вие нехаете за българското земеделие. Бяхте очевидци на не един, не два митинга на аграрни производители. Едно отношение видяхме в комисия, тук - тотално неглижиране на бранш „ Земеделие “ през 2024 година С този бюджет се поставя завършек на бранш „ Земеделие “, тъй като парите за българските аграрни производители ги няма “, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР