Кръвният център във Варна е напълно готов за извличане на

...
Кръвният център във Варна е напълно готов за извличане на
Коментари Харесай

РЗИ: От понеделник във Варна ще може да се дарява плазма

 Кръвният център във Варна е изцяло подготвен за добиване на реконвалесцентна плазма от хора, преболедували ковид. В понеделник се чака посещаване на представител на Изпълнителната организация по медикаментите, след което ще стартира работата с донори. Това разгласи шефът на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова на постоянния седмичен брифинг на инспекцията, оповестява Дарик.

Само за последната седмица са умряли 25 души - 12 мъже и 13 са дами. Възрастта на умрелите е сред 48 и 86 години, уточни доктор Михайлова.

Увеличава се броят на инфектираните измежду медицинския персонал през последната седмица. Те са 57, от които 16 са лекари, 33 - медицински сестри, а 8 души - различен личен състав. 

Към момента във Варненско са разкрити общо 334 коронавирус кревати, от които 44 за интензивно лекуване. Те са във варненските  болници " Света Марина " и “Света Анна ", Военна болница, Онкоболницата,   “Еврохоспитал " и Многопрофилната болница в Провадия. Съгласно заповедта на министъра за увеличение на леглата до 20%, в шестте лечебни заведения общо би трябвало да бъдат разкрити още към 100 кревати.

Все още нямат подготвеност да одобряват коронавирус пациенти Транспортна болница в морската столица и болничното заведение в Девня. 

За последната седмица е записана една позитивна проба на дете и на 6 души измежду личния състав на 5 детски градини в региона. В 16 учебни заведения в района са регистрирани 9 възпитаници и 19 учители с позитивни проби. Огнище на Covid-19 е регистрирано в учебно заведение в Провадия, където инфектираните учители са 9.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР