Кръвен тест скоро ще може да доказва дали водач, който

...
Кръвен тест скоро ще може да доказва дали водач, който
Коментари Харесай

Кръвна проба ще доказва дали на шофьора му се е спяло

Кръвен тест скоро ще може да потвърждава дали лидер, който е предизвикал злополука, му е липсвал сън.

Този тест може да бъде разполагаем единствено след две години.

Изследването за този кръвен тест е финансирано от Австралийската държавна работа за пътна сигурност.

Идеята за това проучване идва, откакто ново прочуване сподели, че сядането зад кормилото след по-малко от пет часа сън е толкоз рисково, колкото и шофирането в нетрезво положение.

„ Основните убийци на пътя са алкохола, превишената скорост и умората. Но макар че решението за умората е много просто, което е да спим повече, способността ни да се оправяме с нея е нарушена, тъй като нямаме принадлежности, с цел да можем да я следим, както вършим с алкохола. “, сподели пред „ The ​​Guardian “ проф. Клеър Андерсън от университета Монаш в Мелбърн, която управлява плана за създаване на този нов кръвен тест, съобщи бТВ.

Експерти от Англия пресметнали, че 20 % от всички произшествия с транспортни средства в Обединеното кралство се дължат на изтощени водачи, до момента в който една четвърт от съдбовните и тежки произшествия също са свързани с отмалялост.

Екипът на Андерсън разпознал пет биомаркера в кръвта, които могат да дефинират дали някой е бил безсънен в продължение на 24 часа или повече, с акуратност над 99 %.

Необходима е обаче още работа по теста, с цел да се дефинира дали някой е спал два или пет часа, да вземем за пример.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР