Кравата Пенка трябва да бъде евтаназирана възможно най-скоро, заявиха за

...
Кравата Пенка трябва да бъде евтаназирана възможно най-скоро, заявиха за
Коментари Харесай

БАБХ: Пенка трябва да бъде евтаназирана възможно най-скоро

Кравата Пенка би трябвало да бъде евтаназирана допустимо най-скоро, обявиха за bTV от управлението на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

Видимо крепко, довечера животното се намираше на морава в с. Кополовци, по думите на стопанина ѝ Иван Харалампиев – с цел да диша чист въздух.
Кравата-беглец Пенка закупи международна популярност Кръвните проби демонстрираха, че не е бременна
Новината, въпреки и предстояща, той научи от екипа ни.

Снимка: bTV

„ Никой не ми се е обадил до момента. Никой не подвига телефоните. Исках да чуя от тях какво вземат решение “, сподели той.
Кравата дезертьор Пенка не била бременна Животното мина граничната вадичка и отиде в Сърбия, която обаче не е част от Европейски Съюз и за нея важат специфични правила ветеринарно-санитарен надзор
Собственикът не е уведомил ветеринарните управляващи за изчезналата крава. Той я внася у нас без документи, освен това – от Сърбия – страна, която не е утвърдена съгласно европейските условия за импорт на живи животни, настояват от Агенцията по храните.

Снимка: bTV

„ Те ми споделиха, че даже и да не е болно това животно, ще бъде умъртвено. Аз ги попитах за какво. „ Така сме решили “, дадоха отговор “, споделя Иван.

Снимка: bTV

„ Това е едно голямо нарушаване на европейското и надлежно – нашето, законодателство и животното предстои на лишаване в интерес на страната и надлежно – евтаназия. Предстои унищожаването на кравата и загробването ѝ на място “, сподели доктор Александра Митева от дирекция „ Здравеопазване на животните “ към БАБХ.

Снимка: bTV

Иван обаче вижда персонален претекст в решението.

„ Трябва аз да бъда премахнат, тъй като подвигнах писък ли, тъй като желаеха незабавно да я убият ли, тъй като беше екскурзиант, беше избягала, пуснаха я свободно и най-после аз да бъда пострадалият “, споделя той.

Мъжът ще изиска преразглеждане на решението и нови кръвни проучвания.

От БАБХ обявиха, че окончателното решение по проблема ще бъде взето от изпълнителния шеф доктор Дамян Илиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР