Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на

...
Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на
Коментари Харесай

Витанов: Не се очаква влошаване на ситуацията през тази седмица

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 22 ноември 2021 година Що се отнася до ситуацията, както и чаках, удобния сюжет продължава да е резистентен. Движим се надолу както за броя на новите случаи, по този начин и бавно и смъртността стартира да понижава. Контролните цифри за края на месеца ги знаете: в случай че сюжетът продължи да е резистентен, би трябвало да паднем под 2000 нови случая дневно и под 100 умряли дневно. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

За декември месец съм споделил три вероятни сюжета. На 1-ви декември ще ви пиша кой от тях ще е резистентен за месец декември.

Базовото репродуктивно число сега е 0.955. Това значи, че продължава разтоварването на здравната система. Очакванията са за леко ускорение на разтоварването и за продължаващ спад на броя на дейните случаи надолу към 100 000.

Смъртност до момента за ноември 2021 спрямо ноември 2020: 127.1%, а до края на месеца има още време.

На картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването обстановката не се е трансформирала доста. 13 области не са на равнище 4. Обстановката в Източна България е много по-добра от ситуацията в Западна България.

Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост демонстрира, че не се чака утежняване на обстановката през тази седмица, само че че и подобряването на обстановката е релативно постепенно. Броят нови случаи на 100 000 население се чака да продължи да спада.

Картата на риска според нашата методология ни споделя обаче: Всичко това добре и до края на месеца се чака да се разведрява обстановката, изключително със смъртността, само че внимавайте. Всичко без Кърджали е още виолетово. Рисковете са налице и до момента в който дифузното разпространяване на вируса е доминантно, ще продължава да ги има.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР