Кратери, които често са достатъчно широки, за да погълнат къща,

...
Кратери, които често са достатъчно широки, за да погълнат къща,
Коментари Харесай

Ужас! Огромни дупки поглъщат къщи в Турция СНИМКИ

Кратери, които постоянно са задоволително необятни, с цел да обхванат къща, се роят в засегнатите от суша равнини в централната турска провинция Коня през последните няколко години.

Броят на дупките се е нараснал доста за една година заради несъразмерното потребление на подпочвените води за напояване и в провинция Афьонкарахисар в Централна Анадола.

Това събитие тормози фермерите, защото тези формирания се популяризират все по-близо до жилищните и земеделските региони.



Районът, обиден от солидните земни свличания, се уголемява с течение на времето и се популяризира в цялата низина към град Коня, който е земеделската столица на страната. Специалисти установяваха, че тези кратери са породени от сушата в резултат на световното стопляне.

Докато управляващите работят по проекти за запълване на формираните дупки, броят на подземните дупки, който беше към 330 през предходната година, съвсем се удвои до 600 в района тази година.



Неотдавна дупка, която се образува в квартал Емирдаг на Афьонкарахисар, доближи дълбочина 30 метра и широчина 20 метра.

Засега няма известия за жертви, само че земните пропадания вършат забележителна част от полетата неизползваеми.

В диалог с организация Демирорен хабер, Ешреф Коч, фермер в района, сподели, че дупка, която първоначално е била с дребни размери, е почнала да се уголемява по-късно и е заплашила от сриване населявана къща наоколо. Фермерът приканва управляващите да подхващат дейности против бедствието.



Мустафа Сойсал, различен локален гражданин, който забелязал формирани нови дупки в полето, до момента в който пасял животните си, сподели, че се опасява за животните, които могат да попаднат в тези дълбоки ями.

Подземните дупки са относително скорошно събитие, само че неконтролираното потребление на вода от 70-те години на предишния век се смята за главен фактор за тяхното увеличение.

Наскоро Центърът за изследователска активност в провинция Коня инициира изцяло изследване върху казуса.

Снимки: Анадолска организация

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР