Краставиците са една от най-популярните храни в света и са

...
Краставиците са една от най-популярните храни в света и са
Коментари Харесай

Жена започна да яде краставици всеки ден. Няма да повярвате какво се случи

Краставиците са една от най-популярните храни в света и са желани през топлите месеци. Но когато ги купуват, някои консуматори не се замислят по какъв начин да изберат по-висококачествените от тях. За доста купувачи е задоволително краставицата да бъде зелена, твърда и без неприятна миризма. Нещата обаче не са толкоз елементарни, твърди агрономът Елена Салникова.

Разбира се, първото нещо при избора на краставица е да обърнете внимание на нейния цвят. Той би трябвало да бъде еднообразен, мрачно зелен, а от време на време - според от сорта, даже изумрудено зелен, само че повърхността не би трябвало да лъщи.

Изберете зеленчуци, които нямат натъртвания, пукнатини, драскотини или недостатъци. Качествените краставици са еластични. Обърнете внимание на дръжките – те също би трябвало да са свежи и без недостатъци. Не забравяйте да измиете краставиците преди ястие, с цел да премахнете всички замърсявания и други субстанции.

Учените имат вяра, че произходът и облагородяването на този зарзават е почнало от Северна Индия или Югозападен Китай, евентуално в подножието на Хималаите.

В домакински ледник краставиците могат да се съхраняват към седем дни, само че това значително зависи от сорта им и от сезона. Краставиците са съвсем 95-97% вода и те самите могат да отделят вода по време на предпазване.

Ето за какво е значимо да не ги поставяте в компактно завързана найлонова торба, забутана в далечния ъгъл на хладилника. Ако краставиците не „ дишат “, те бързо се скапват, както и в случай че ги държите дружно с други плодове и зеленчуци.

Качествените краставици, съхранени вярно ще донесат следните оптимални изгоди за тялото ви:
 Стягане в гърдите и коремни конвулсии - това са двете най-опасни болки Стягане в гърдите и коремни конвулсии - това са двете най-опасни болки
Внезапна болежка в гърдите и коремни конвулсии демонстрират развиването на рискови болести. Професор Владимир Подхомутников описа за това в...

- те са натурален мощен абсорбент, който интензивно отстранява отровите и други нездравословни субстанции при положение на интоксикация;

- подтикват апетита и образуването на солна киселина в стомаха;

- в краставиците има доста калий и фибри, които въздействат върху действието на бъбреците;

- имат чудесно диуретично действие;

- някои ензими в краставиците оказват помощ за по-доброто асимилиране на протеините и витамините от група В., РИА Новости

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР