Кръст на църква светна в небето над видинско село. Инсталацията

...
Кръст на църква светна в небето над видинско село. Инсталацията
Коментари Харесай

Кръст на църква светна в небето: Инсталацията е монтирана с надеждата хората да поглеждат към вярата


Кръст на черква светна в небето над видинско село. Инсталацията е инсталирана от донор с вярата хората по-често да поглеждат към признака на вярата.

Храм „ Успение Богородично “ в Сланотрън е граден преди повече от век. За да е на най-високото място в селото, локалните издигат нагорнище от камъни и пръст. А след това дават и пари за градежа му.


Жителите на Сланотрън от дълго време са възприели дарителството като своя концепция. Отскоро църквата е и с мълниеотводна отбрана, също построена с непринуден труд и безплатни средства.

„ Когато заговорихме, разбрах, че в листата на строително-монтажните работи не е включена мълниеотводна апаратура. За мен като електроинженер това е неприемлив пропуск “, споделя Светослав Силагиев, донор.

Междувременно на инженер Силагиев му хрумва да освети и един от кръстовете на кубетата. И тъкмо тъй като храмът е нависоко, светлината на кръста се вижда чак от отсрещния бряг на река Дунав.

Църквата в Сланотрън е монумент на културата от локално значение. Сега към този момент – и на вярата, която свети най-силно, когато е най-тъмно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР