Красотата на зимата дава вдъхновение за декемврийския концерт от поредицата

...
Красотата на зимата дава вдъхновение за декемврийския концерт от поредицата
Коментари Харесай

Канят на Зимна приказка - концерт от поредицата Варненско лято за деца

Красотата на зимата дава ентусиазъм за декемврийския концерт от поредицата " Варненско лято за деца “, учебен модул от програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “. Концертът ще бъде на 3 декември от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Концертът театър " Зимна приказка “ е взаимен план на НУИ " Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия Варна и е продължение на поредицата " Приказките на Госпожа Виола “ с обичаната от децата на морския град Румяна Петрова, шеф на НУИ “Добри Христов ". Госпожа Виола ще е водеща на спектакъла. Първи на сцената ще излязат музикантите от Младежкия симфоничен оркестър на Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “- Варна, под палката на маестро Страцимир Павлов.

Разнообразната стратегия на този концерт-спектакъл ще показват надарени солисти и участници в музикалните и танцови сформира на Национално учебно заведение по изкуствата “Добри Христов ": Камерен оркестър с младия диригент Стефан Славчев, Народен оркестър с началник Симеон Симеонов, Детски фолклорен отбор с ръководители Иванка Друмева и Недко Царев, балетни и фолклорни танцови сформира с възпитаници от първи до дванадесети клас.

“Ще разкажем на варненските деца и техните родители една зимна приказка с музика, въодушевена от прелестта на зимните дни и коледните празници - споделя Румяна Петрова. - Ще прозвучат музикални пиеси, които постоянно свързваме с белия сезон. В програмата сме присъединили типичен шедьоври от Вивалди, Бетовен и Щраус, коледни поп и джаз стандарти (It’s beginning to look a lot like Christmas, Thank God it’s Christmas) и коледни песни от целия свят. Ще забележим и обичани присъщи танци от балета " Лешникотрошачката “ на Чайковски, трансформирали се в емблема на зимните празници. Ще има и звънки коледни песни от българския музикален фолклор ( " Стани Нине Господине “, " Вила мома дор три венци “), обичайна " Копаница “ за акордеонен отбор и " Шопски танц “ в осъществяване на отбор за български танци. "

Децата от публиката, които седнат на музикалните килимчета на сцената, още веднъж ще вземат участие интензивно в театралното деяние, тъй като Госпожа Виола е подготвила за тях музикални игри. А празничната атмосфера ще даде въодушевление на всички - участници и посетители - за подготовката на прелестните коледни и новогодишни празници.

Началото на концерта е от 11 часа на 3 декември. Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безвъзмезден. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от Сайта на Фестивалния комплекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР