Красноярск. Следственият комитет на Руската федерация потвърди смъртта на един

...
Красноярск. Следственият комитет на Руската федерация потвърди смъртта на един
Коментари Харесай

ТАСС: Един човек е загинал при пожара в оръжейния склад в Русия

Красноярск. Следственият комитет на Руската федерация удостовери гибелта на един човек вследствие на пожара и детонациите във боен склад в Ачинския регион на Красноярския край, предава TACC
" Един човек е умрял, a осем са получили пострадвания с друга тежест ", обявиха от пресслужбата на Следствения комитет (СК) пред ТАСС.
По-рано източник в спешните служби заяви за гибелта на един боец, който е умрял вследствие на произшествието, само че тази информация бе отречена от Министерството на защитата. Губернаторът на Красноярския край Александър Ус заяви за едно изчезнало лице.
Образувано е наказателно дело поради пожара и детонациите в склада.
„ Военно-следственият отдел на Следствения комитет на Красноярския гарнизон, съгласно резултатите от предварителната инспекция по отношение на пожара на територията на военното отделение в Ачинския регион на Красноярския край, стартира наказателно дело на съображение закононарушение по алинея 2 на член 349 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Нарушение на разпоредбите за работа с оръжия и предмети, представляващи нараснала заплаха за други, което води до гибел на човек заради немарливост " ) ", означават от Семеен кодекс.
Следственият комитет заяви, че повода за детонациите е пожар. " Според следствието, по време на интервенциите по товарене и разтоварване на муниции е зародил пожар по незнайна причина. Противопожарната група, която е пристигнала на мястото, е направила опит за гасене на огъня, само че е почнал неконтролиран развой на взривяване на боеприпасите ", обявиха от Семеен кодекс.
Разследващите ще огледат мястото на случая след привършване на работата по разминиране на региона.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР