Красиви теменужки в нови бели кашпи сами посадиха и поляха

...
Красиви теменужки в нови бели кашпи сами посадиха и поляха
Коментари Харесай

Деца от „Чайка“ садиха цветя в двора на градината, над 400 техни връстници се включват в инициатива на Община Пловдив

Красиви теменужки в нови бели кашпи сами посадиха и поляха децата от втора и четвърта група на  ДГ „ Чайка “.

С това стартира най-новата самодейност на Община Пловдив, която се осъществя взаимно от дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “, „ Градини и паркове “ и детските заведения в града под наслова „ Детска Еко лаборатория в кашпа – Приятели на природата “.

„ И децата, и учителите сме радостни, че дворът ни става все по-хубав. Това въодушевява нашите ученици да обичат природата и да се грижат за опазването ѝ “, показа заместник-директорката на „ Чайка “ Рени Червенкова. Тя с горделивост сподели и откритата напълно неотдавна екозанималня, направена със средства от извоюван план.

„ Стараем се да засаждаме повече цветя и зеленина в целия град, а детските градини и учебните заведения са ни приоритет “, сподели шефът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев. От името на заместник-кмета по екология Анести Тимчев той връчи приветствен адрес на градината за нейното включване в самодейността.

„ Над 400 деца от 7 детски градини – най-малко по една във всеки пловдивски регион, ще засадят до 1 декември още доста цветя и лавандула в кашпи. Подготвяме красиви обозначителни табелки „ Екокът “. Разказваме им по какъв начин да се грижат за растенията. Изненадани сме какъв брой доста знаят децата от „ Чайка “, сподели основният специалист по екология в общината Радина Андреева.

В плануванаъа за на следващия ден самодейност в ДГ „ Валентина “  се планува да се включат 90 деца. До 1 декември в това число акции ще има също в детските градини „ Зора “, „ Дъга “, „ Червената шапчица “, „ Росица “ и „ Майчина грижа “, а следващата година ще продължат и в други градини.

На всеки дребен участник в самодейността се дава лейка, лопатка или други градинарски принадлежности, които след това остават за детската градина. Те са предоставени от „ Мосю Бриколаж “.

До няколко дни в двора на „ Чайка “ пък ще бъде засадена нова ела на мястото на остаряло сухо дръвче, която децата ще могат за украсят за Коледа. Там от „ Градини и паркове “ ще доставят и шубраци от типа лигуструм, с които да се оформи жив плет, увери Веселин Козарев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР