Красивата просторна триетажна къща в стил френски барок, която си

...
Красивата просторна триетажна къща в стил френски барок, която си
Коментари Харесай

Луксозно китайско имение плаши обитателите с призраци

Красивата просторна триетажна къща в жанр френски барок, която си намира на улица Чаоней 81 в Пекин, е добре известно място в китайската столица, написа Tastefully Offensive.

Обикновено такива къщи с дребен и кичозен двор се продават за милиони долари там, само че това имение продължава да тъне в съсипия. Причината, заради която никой не желае да припари до него - призраци.

Местните митове описват, че това красиво имение е издигнато от императорското семейство Кин като черква за британските поданици на Пекин. Когато през 1949 година комунистите били на прага на града, тогавашният жител на имението - върховен член на националистическата партия - избягал и изоставил там жена си. Уплашена от идната среща с нахлулите партизани, тя се обесила в дома си.

Мнозина имат вяра, че нейният дух продължава да кръстосва имението и до през днешния ден, защото не може да откри покой. Ето за какво доста малко са тези, които се осмеляват да влязат в имението, изключително през нощта. Някогашната обилна сграда през днешния ден е единствено рушеща се постройка, покрита с графити-предупреждения, счупени бутилки и цигарени фасове. Въпреки че се намира в центъра на Пекин, нито страната, нито частни вложители имат проекти да реновират постройката, а историите за призраци стопират евентуалните наематели. В същото време имението е част от историческото архитектурно завещание на града и не може да бъде разрушено, по тази причина продължава да стои и да излъчва тайнственост.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР