Красимира Обретенова се почувствата обидена от факта, че ходи на

...
Красимира Обретенова се почувствата обидена от факта, че ходи на
Коментари Харесай

Майката, която разплака премиера


Красимира Обретенова се почувствата афектирана от обстоятелството, че върви на всеки митинг от 13 години, а Борисов я забелязал едвам в този момент

„ Бих помолила премиера да ми се извини персонално на мен и в мое лице и на всички родители на деца с увреждания за това, че си разреши такова снизходително отношение. Защото „ тая майка” върви 13 години по медиите дружно с детето си и не изпитва висшо наслаждение от това”, сподели за „ Здравей, България” Красимира Обретенова във връзка изявлението на премиера Борисов, че репортажът за нея и детето й го разплакала.

Преди ден ви разказахме за Красимира Обретенова и нейното болно дете. Историята им трогна Бойко Борисов и той изиска незабавни инспекции и санкции за служителите, забавили решаването на проблема им. Днес Красимира и щерка й напущат България с оскърбление и в символ на митинг против системата. Отлитат за Холандия в търсене на по-добър живот.

„ Първият ни митинг на майки на деца с увреждания в Добрич беше поради проблемите с ТЕЛК. Тогава се желаеха едни безмислени проучвания, които са безумни. Трябваше да потвърждавам, че тя не вижда”, описа Красимира Обретенова.

По думите й системата я превръщала в паразит, тъй като нямало справедлива оценка на потребностите на детето.

„ Не желая да устоявам тази негодна обществена и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си заплащам обществените осигуровки и щерка ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира Обретенова.

„ Има разговор, има срещи. Обувки има. От страна на общественото законодателство на Красимира Обретенова и щерка й са предоставени всички типове помощи, които са избрани по реда на общественото законодателство”, разяснява за „ Здравей, България” зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР