Красимира Кателиева е новият ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

...
Красимира Кателиева е новият ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.
Коментари Харесай

Цацаров посочи наследник на окръжния прокурор в Бургас, но голямата битка за поста тепърва предстои

Красимира Кателиева е новият началник на Окръжна прокуратура – Бургас. Тя ще е краткотрайно изпълняващ длъжността до избора на титуляр. Решението е на Прокурорската гилдия, който в сряда заседава за финален път в този състав на Висшия правосъден съвет (ВСС). Другата седмица стартира мандатът на идващия Висш съдебен съвет, оповестява " Флагман ".

Именно това е и повода за рокадата. Както е известно, сегашният областен прокурор на Бургас Калина Чапкънова става член на Висш съдебен съвет от парламентарната квота по предложение на ГЕРБ.

Затова и в сряда е взето решение за освобождението на Чапкънова от служба в бургаската прокуратура. То влиза в действие на 3 октомври, когато стартира мандатът на идващия Висш правосъден съвет. На тази дата Красимира Кателиева, която сега е заместник-окръжен прокурор, ще заеме мястото на Чапкънова.

Предложението за Кателиева е на основния прокурор Сотир Цацаров.

В Окръжна прокуратура – Бургас е „ женско царство”. Калина Чапкънова има трима заместници и всички са дами – с изключение на Красимира Кателиева, това са Румяна Славова и Росица Дапчева.

Защо Цацаров е показал Кателиева и дали някой му я е предложил, не е доста ясно. Виси въпросът и дали това е поръчка, че тя ще му е любимец и при избора на титуляр,процедурата за който би трябвало да се организира в околните месеци.
Ако новият Висш съдебен съвет влезе бързо в час, състезанието може да бъде завършен и до края на годината.

Мнението на Калина Чапкънова като дълготраен началник на Окръжната прокуратура евентуално също ще е от голяма важност. Най-важно е обаче какво ще каже Сотир Цацаров, който е обсебил държавното обвиняване и управлява процесите изкъсо.

Прогнозата на „ Флагман”, че Красимира Кателиева ще заеме краткотрайно поста на Калина Чапкънова, се сбъдна. Както съобщихме обаче, тя ще има конкуренция в лицето на Радост Бошнакова – районния прокурор в Несебър.

А по наша информация последното развиване сочи, че евентуално ще има и други претенденти и борбата за поста областен прокурор на Бургас може да се окаже много яростна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР