Красимира Хаджииванова е нашата буква К от проекта ни "Жените

...
Красимира Хаджииванова е нашата буква К от проекта ни "Жените
Коментари Харесай

К като Красита от Майко мила

Красимира Хаджииванова е нашата писмен знак К от плана ни "Жените от А до Я ".

Хората, чието име стартира с тази писмен знак, са с резистентен и независим темперамент.

Инициал К води към упорит и самокритичен човек с богата психика, умеещ да пази загадка. Присъщи са му качества като проницателност, вътрешен глас, аналитични и реализаторски заложби, креативен или артистични дадености.

Красита, с която ще ви срещнем в този момент, е тъкмо такава - креативен луда, интуитивно добра, счита себе си за катър, само че в действителност е една доста рошава, доста пишеща, доста шарманта Жена с основно Ж и Н. Не може да не сте я чели, в този момент ви даваме още:

Каква е твоята специалност и за какво избра нея?

Дори не знам каква ми е специалността. Дълги години работех в няколко онлайн медии, бях редактор, основен редактор, даже стигнах до нещо, което по този начин и не разбрах какво съставлява – communication manager в една онлайн медийна група. Не го разбрах, тъй като групата се оказа от тези, дето не им е доста чиста работата.

Мей дъ форс, морската сол и правата лопата би уит ю тудей, драги фенове. Гледайте си фкраката, като ходите на открито.
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Вторник, 27 ноември 2018 година
Напуснах небрежно и си споделих – аман от офиси. Беше ми писнало да отивам на работа в офис, да кибича на безкрайни срещи и да животът ми да минава в постройка, в която прозорците не се отварят. Бях малко на свободна процедура, след това родих дете, от този момент съм предриемач. Имам си бизнес, дружно с моята партньорка и съдружничка Елисавета, който е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали. Ние сме притежателите на уеб страницата Майко Мила! и мотори на идеята Оле Мале .

Това ми е специалността, а за какво я избрах, нямам визия. Вероятно тъй като нищо друго не ми харесваше. Нали знаете, бизнесмените са хора, които вършат нещо ново, тъй като нищо от наличното не им харесва. И те си го вършат.

Та по този начин и с специалността ми сега. Просто се случи. Така ставало с хубавите неща – до момента в който се усетиш какво става и те се случили. Разбира се, не споделям, че съм била в внушаемост, до момента в който се е случвало. Бачкам като вол и от време на време даже се усещам като подобен – а евентуално и по този начин наподобявам.

Кои женски качества ти помогнаха в работата?

Не ги разделям на женски и мъжки. Даже съгласно стандарта аз съм мъжкарана – малко съм инатлива, опърничава, работохоличка съм, малко съм внезапна, джаста-праста, един тип. Просто съм изпълнителна и тъй като в действителност съм работохолик, някакси си правя работата, тъй като аз друго не знам.

Красимайра на A to JazZ 2018 - къде, къде... При шарениите на ОЛЕ МАЛЕ! Щандът ни е покрай сцената и на него има и от...
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Събота, 7 юли 2018 година
Мисля че съм честна и правилна, почти се оправям със периодите и се държа относително възпитано – което са си всемирен качества, не мисля че са полово обусловени.

Разбира се, в случай че имаме вяра на клишето, бидейки жена, би трябвало да съм блага и нежна, да изваждам душата с памук и прочие тъпотии, само че по-скоро е противоположното – не съм доста блага и нежна, даже и физически – все някъде ще се спъна, ще бутна нещо. И не знам дали изваждам души с памук, по-скоро е с клещи.

Успяваш ли да балансираш сред работата и фамилията?

Мерси за тоя въпрос, както се споделя. Много е мъчно и това всяка жена, която работи като улава, ще го признае. Трудно е, тъй като тук към момента гледането на дете се счита за най-вече женска работа, само че когато дамата желае и да работи ДРУГО, някакси се получава по този начин, че прави двойна работа. Вероятно в никакъв случай няма да намеря баланс, каквото и да значи това.

Откъде потеглих, другари, до каква степен стигнах - единствено с една рокля и един чифт обуща!! От посредствеността на рейс 72 до осемнаесета палуба на MSC Meraviglia с Круизи: Crusit.bg - тва в случай че не е оспех, тури му пепел
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Сряда, 18 април 2018 година
В коя женска житейска роля се чувстваш най-добре (домакиня, майка, специалист, любима)

Последната роля, която може да ми бъде приписана, е на стопанка. Като чуя „ стопанка “, и ми иде да емигрирам в Хонолулу. Много ме натоварва това очакване дамата да е виновна – освен това на драго сърце! - за домакинската работа. Да чисти с прахосмукачка и да пее, да мие чинии и да пее, да е усмихната, до момента в който простира. Що за тъпота? Домакинската работа е най-скучната работа на света и в никакъв случай не свършва. Тъпа и безкрайна.

Какво получавате, когато измиете пода? Нищо. Това е правилният отговор – едно огромно нищо. Получавате нови трохи, косми и тиня. И отново би трябвало да го чистите. Никой не ви заплаща за този тежък физически труд, и най-лошото е, че и дамите не си плащаме сами на себе си. Та, домакинята, както евентуално към този момент сте схванали, не ми е обичана роля.

Снимка - Костадин Кръстев-Коко за Сп. Образование и специализация в чужбина, който се постара, индивидът, да наподобявам...
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Понеделник, 19 март 2018 година
Не споделям, че пребивавам в условия под санитарния най-малко – даже в противен случай, само че в никакъв случай няма да схвана това заплесване по семейството като нещо, което би трябвало да се прави единствено от дамите, освен това с кеф. И мъжете могат да правят същото у дома, което вършат и дамите.

За останалите функции бих споделила, че животът ни кара да ги съчетаваме по някакъв метод, като тук-таме през годините една надвива над друга и след това се сменят. Нямам обичана. Аз съм си обичаната роля – на Красимира, която прави това, което желае. Това е най-хубавата роля – да си свободен да правиш изборите, които искаш, да работиш, да си финансово самостоятелен, да пътуваш, абе... да го живееш тоя живот.

Какво си казваш, когато изпитваш компликации?

АМАН. Това си споделям. Аз съм заплашителен злодей и не се срутвам толкоз елементарно. Е, случва се да съм в неприятно въодушевление поради някоя компликация, малко да се обезсърча даже, само че бързо влизам в темп. Освен това си имам психотерапевт и това доста оказва помощ, да знаете. Ако всички ходехме на терапевт, нещата на тоя свят щяха да са доста по-различни!

Лесно ли се работи с субект като Елисавета Белобрадова?

За всеобщо удивление – да. Ние много си приличаме в някои неща, а тези, по които се разграничаваме, си ги знаем. И тъй като към този момент сме на възраст, на която човек би трябвало да е наясно със себе си, проблемите си и реакциите си – просто не се предизвикваме. Защото имаме доста работа, доста неща, които би трябвало да бъдат свършени, и нямаме време за тъпотии.

Две кокошки в "Опит за хвърчене! "
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Петък, 7 декември 2018 година
Знаем кой в какво е мощен и си разпределяме дилемите по този начин, че те да бъдат свършени най-добре. Това въобще е доста добър принцип на работа и връзки. Като искаш да си с някого и да вършиш работа с него – персонална или професионална, просто би трябвало да го приемеш подобен, какъвто е. Ако не те кефи – тръгни си. Това и в персоналните връзки е доста значимо. А не да ръчкаш и тормозиш индивида до теб, че е подобен или онакъв. Ами, подобен е и подобен си е бил и преди теб, и е доста, доста жалко да искаш от него да се промени поради теб.

А какво си казахте с принц Кирил в Лондон?

Първо да обясня, че се озовах в Лондон за първи път през живота си предходната година - необикновено, само че факт. Била съм под дърво и камък, но баш там не бях. Та отидох в Лондон не тъй като съм имала среща с принц Кирил в 9 часа на Трафалгар Скуеър, а тъй като българската общественост там провежда коледен базар с играчки, направени от майките на деца с увреждания от идеята ни Оле Мале.

СнимАх се с принц в тоя живот!!
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Неделя, 3 декември 2017 година
Отидох на базара, който се организираше в българското учебно заведение в Баркинг, и там пристигна и принц Кирил, който остана от самото начало, купи си доста играчки и си полафихме за Хигс бозона и студения нуклеарен синтез. Шегувам се, той нали е физик, пък аз съм една световноизвестна физичка... Какво си казахме – някакви общи неща, поговорихме си какъв брой са яки играчките, показах му идеята ни. Много благ, почтен човек, небрежарка, както се вика по софийски.

Бях се тормозила – крещя, Красимира, принц е това, облечи си някое манто, някоя дантела, хвани се на равнище, пий чай без да сърбаш и приказва за времето, но изтънчено. А той се оказа извънредно земен (а не извънземен) и доста скромен. Харесвам такива хора.

Какво мечтаеш да имат всички дами по света?

Свободата да вършат това, което сърцето и душата им желае. А не това, което желае мъжът им, гаджето им или който там мъж им споделя какво е редно и какво – не е. Никой да не ги бие, да не ги тормози, да не им споделя, че парцалът е женска работа и би трябвало да си го обича този най-мил и мил парцал. Никой да не им споделя, че „ не е възпитано дамата да се смее високо “, да не им споделя, че доста им знае устата или някоя сходна дивотия.

Не пристигнах с батерия в ръка, тъй като към този момент е сполучливо конфигуриран в колата, само че въпреки всичко съумях да се добера до рождения ден...
Публикувахте от Krasimira Hadjiivanova в Четвъртък, 14 юни 2018 година
Родителите на момиченца да не им купуват от деца тези дребни кухнички с дребни чашчици и да ги учат да сервират, тъй като това е „ работа на дамите “. Абе, желае ми се дамите да имат повече убеденост, храброст, мощ и кураж. И да работят, и да изкарват пари. За да са самостоятелни и сами да преценят ботуши ли ще си купят, или билет за аероплан, или ще идат на скъпа вечеря. Или и трите. Това е.

Вижте всички дами от А до Я >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР