Красимир Вълчев, фейсбукТериториални планове за справедлив“ преход на въглищните региони,

...
Красимир Вълчев, фейсбукТериториални планове за справедлив“ преход на въглищните региони,
Коментари Харесай

Загубите от „справедливия“ преход на въглищните региони ще са за работещите и живеещите в тях, а ползите за отбрани спонсори на ППДБ

Красимир Вълчев, фейсбук

Териториални проекти за „ обективен “ преход на въглищните райони, които следва да се одобряват от Министерски съвет в петък, са скандални.

Загубите от прехода ще са за работещите и живеещите във въглищните райони, а изгодите за защити спонсори на ППДБ (виж снимките).

Получателите на огромните суми от проекта са поименно изредени, с цел да не стават неточности. Избрани без процедура.

За тях преходът ще е в действителност обективен.

От друга страна в проекта липсват каквото и да е желание за вложения в преходни технологии за удължение на живота на централите. Добрата концепция за създаване на атомна котловина на територията на Марица – Изток и на предприятия, работещи на водород, могат да се осъществят, единствено в случай че в района останат хора.

Производството на сила от въглища може спадне с 2/3 до 2026 година и с 90 на 100 до 2030 година, а новите вложения ще се осъществят най-рано 2035 година. Дотогава хората ще се разбягат и регионът ще се трансформира в икономическа пустиня. А софтуерните вложители през днешния ден отиват там, където има механически фрагменти. Технологичният капацитет на въглищните региони се крепи на хората.

Удължаването на живота на въглищните централи не е самоцел и не пречи на прехода. Напротив, в случай че не го създадем, няма да останат хора и няма да има преход. Без хора, никакви вложители няма да дойдат и никакви водородни долини няма се случат. И това явно не схващат създателите на документите. Или не желаят да го схванат. Защото нямат задача да пазят интереса на районите, на хората в тях и на енергетиката. Само за спонсорите си. Но това са Добрите сили. За страдание всичко, за което се съмнявахме и предупреждавахме се случва.

Утре, един ден преди крайния период ще симулират публично разискване. Без да е авансово оповестено. За да кажат, че са обсъждани. И с цел да излъжат още веднъж. Но към този момент никой не им има вяра.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР