Красимир Балъков става новият селекционер на националния отбор по футбол.

...
Красимир Балъков става новият селекционер на националния отбор по футбол.
Коментари Харесай

Красимир Балъков поема лъвовете

Красимир Балъков става новият селекционер на националния тим по футбол. Официално назначението му ще бъде оповестено на следващия ден, заяви Дир.бг. Магическият халф на 4-тите в света от Съединени американски щати 1994 към този момент се е схванал за детайлите по контракта и ще разгласи извиканите легионери за мачовете с Чехия и Косово до края на седмицата. " Лъвовете " гостуват в Прага на 7 юни и одобряват Косово на 10-и в борби за Евро 2020. Назначението ще бъде оповестено след изключителния Изпълком, който Боби Михайлов събира през днешния ден поради рокадата. Бала ще размени Петър Хубчев, който при започване на месеца подаде молба за овакантяване.
Контрактът на Балъков ще е до Евро 2020, като включва акцията в квалификациите и плейофите от Лигата на нациите в края на март следващата година. След тях договорът му може да бъде продължен за още 2 година за квалификационния цикъл за Мондиал 2022 в Катар. Футболната централа и новият селекционер са се споразумели по най-важните претенции на Балъков. Заплатата на треньора няма да е по-голяма от тази на предшественика му Хубчев, който работеше за към 25 000 лева на месец. Финансовите условия обаче не са били водещи в договарянията. Неговите претенции са били за дълготрайно съдействие, както и за недопускане интервенция от управителни фрагменти от " костюмираната част " на БФС в работата му и в връзките с играчите.
Балъков става четвъртият от златното ни потомство, който поема тима след Христо Стоичков, Любослав Пенев и Хубчев, които заемаха поста в последните 15 години.
Той ще доизкара сезона с Етър, с който другата седмица има финални плейофи със Славия за 7-о място.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР