Красимир Балъков стана главен мениджър на „Етър“. Това стана на

...
Красимир Балъков стана главен мениджър на „Етър“. Това стана на
Коментари Харесай

Официално: Балъков пое „Етър“

Красимир Балъков стана основен управител на „Етър“. Това стана на публична конференция във Велико Търново. На нея Бала получи фланелка на „виолетовите“, с която игра 8 години в своята кариера.
„Ще се опитам до лятото да направя всичко допустимо да спасим тима от изпадане в А група – разгласи Бала. – Структурата, която вкарваме е от британски вид, задачата е всички- и управлението, и треньорите да са покрай футболистите, да работят дружно със спазването на нужните подчиненост и правила“.
Новият основен управител направи ангажимента, че въпреки всичко би трябвало да се гледа реалистично на обстановката в клуба във връзка с ограничавания бюджет.
„Знаем, че нашият бюджет не е равносилен на бюджетите на други тимове от А група. Освен това ние нямаме притежател на клуба както е при „Лудогорец“, ЦСКА, „Левски“, „Славия“ и др.“, акцентира Балъков.
По отношение на селекцията, той съобщи, че сега тимът има потребност от нападатели, от изобретателни играчи в средата на терена и от десен бек.
„Ще разчитаме 90% на български футболисти, във всяка една линия би трябвало да има по един нов играч“, добави Красимир Балъков.
Той разяснява и високата междинна възраст на играчите в „Етър“: „Знаете, че е мъчно в един тим да се задържат млади и надарени футболисти, без нужните условия и бюджет.“
Героят от Съединени американски щати 94 уточни, че селекцията ще е отворена и че към този момент управлението договаря с футболисти с нужните за тима качества, доколкото ограничавания бюджет разрешава.
Главният управител не пожела да разгласи какво ще е възнаграждението му за въпросната служба, само че загатна, че то ще е минималното и допустимо за бюджета на „Етър“.
В момента тимът има трима треньори – Станислав Генчев, Илиян Киряков и треньора на вратарите – Калоян Чакъров, само че Балъков съобщи, че ще бъде притеглен и още един треньор.
Балъков заяви още, че на 8 и 9 януари ще футболистите от „Етър“ ще имат медицински прегледи, от 10 януари ще са на подготвителен лагер в Дряново, а на 18 януари ще играят другарски мач с „Верея“. От 20 януари до 3 февруари „Етър“ отпътува на подготвителен лагер в Анталия, където ще играе четири другарски мача. На 10 февруари виолетовите ще имат контрола на стадион „Ивайло“ с „Литекс“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР