Красимир Аврамов не един път е доказвал във времето, че

...
Красимир Аврамов не един път е доказвал във времето, че
Коментари Харесай

В кухнята с Красимир Аврамов

Красимир Аврамов не веднъж е доказвал във времето, че е от хората, за които родното е над всичко. Където и да се намира по света, Човека глас носи българското в себе си. Дори и когато готви, нищо, че му се случва рядко поради натоварената стратегия. Интересно е и от кой момент датира желанието му да кулинарства. То се случва поради носталгията по България, която Краси стартира да усеща преди години, живеейки в Щатите. Затова и неговите оферти са напълно от обичайна българска кухня – обичани на съвсем всеки българин.

 Дробчета със сърца по селски Необходими артикули:
500 г пилешки сърца и още толкоз пилешки дробчета
200-300 г гъби печурки
2-3 по-големи глави лук кромид
2-3 скилидки чесън
100 мл. бяло вино

Начин на подготвяне:
Сърцата се почистват добре, тъй като от вътрешната страна постоянно се събира съсирена кръв, и се поставят да се варят дружно с дробчетата. Когато на повърхността на водата се отдели бяла пяна, водата се сменя и когато заври наново, се оставят да прелом за 5-6 мин. След това се вадят и се запържват в нажежен зехтин с краве масло за към 1-2 минути, след което се прибавя бялото вино.
Предварително сме запържили нарязаните лук и чесън и ги прибавяме към дробчетата и сърцата, дружно с гъбите, които също сме запържили в различен съд, с цел да запазят усета си. Смесваме всичко това в тенджера, прибавяме сол и черен пипер и оставяме да ври под похлупак, до момента в който виното изври. После сервираме. И си облизваме пръстите!

 Содени питки с масло и шарена сол Необходими артикули:
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. олио
1 ч.л. сода за самун
4 ч.л. брашно
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. масло за пържене
1 с.л. масло за намазване
шарена сол
сусам за поръсване

Начин на подготвяне:
В бездънен съд се пресява брашното. В кофичката кисело мляко се прибавя една равна чаена лъжичка сода за самун и се разбърква хубаво, с цел да шупне. Добавя се една чаена лъжичка сол и последователно се прибавя брашното. Когато стане към този момент мъчно да се бърка с лъжицата, тестото се изсипва на набрашнена маса и се меси, като се поръсва понякога с малко брашно, с цел да не залепва. Меси се, до момента в който престане да лепне.
Тестото би трябвало да бъде меко, като в процеса на месенето се ревизира с натискане с пръст - то би трябвало да се връща (това значи, че е готово).
Когато е готово, се накъсва на топчета, всяко топче се разтегля с намаслени ръце и се пържи в мощно загрятото масло и лъжицата олиото. Готовите питки се намазват, до момента в който са още горещи, с масло и се поръсват с шарена сол и сусам.

 Чушки бюрек Необходими артикули:
8 печени чушки
За пълнежа:
150 г сирене
2 яйца
За панировката:
2 яйца
4 с.л. брашно
1 к.ч. олио

Начин на подготвяне:
Плънката се подготвя по следния метод – в купа се размачкват сиренето и яйцата. Мачка се с вилица, до момента в който сиренето се натроши на ситно и се смеси с яйцата. Печените чушки се обелват и почистват от вътрешната страна. Пълнят се с 1-2 супени лъжици от плънката. След това се подготвят две купички - в едната се разрушават яйцата за панировка, а във втората се изсипва брашно. Всяка една от чушките се топи от двете страни първо в яйчената примес, а след това в брашното. Веднага по-късно се поставя в нажежен тиган с олио. Чушките се запържват до златисто на мощен огън за към 1-2 минути всяка.

 Лозови сарми с кайма и ориз Необходими артикули:
1 връзка лозови листа
1/2 кг кайма
1 ч.ч. ориз
1 морков
1/2 глава лук
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. целина
4 с.л. олио

Начин на подготвяне:
Първо се подготвя плънката, като се запържва лукът в малко олио, до момента в който стане златист. Добавя се настърган морков и той също се готви за няколко минути. След това се прибавя каймата и се намачква с вилица, до момента в който се раздели на дребни късчета. След 3-4 минути се прибавя оризът, а също и водата и се подправя със сол и сушена целина.
Котлонът се понижава и се оставя водата да се поеме от ориза. Щом водата бъде поета, плънката се смъква от котлона да изстива. През това време се бланшират лозовите листа, като се потапят за малко в гореща подсолена вода. После във всеки лист се поставя по 1 с. л. от плънката и се завива сарма.
Сармите се подреждат в тава, заливат се с чаша вода и се прибавят 2-3 с.л. олио. Пекат се към 40 минути на фурна, до момента в който водата се изпари. И обичайно се сервират с кисело мляко.

Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР