Краси Балъков ми беше нужен, за да стана шампион! Затова

...
Краси Балъков ми беше нужен, за да стана шампион! Затова
Коментари Харесай

Гочето Василев: Скрих от Балъков оферта за $500 000!

" Краси Балъков ми беше необходим, с цел да стана първенец! Затова не желаех да го продавам, а и това не беше действителната му цена. Имаше за него предложения от порядъка на 200 000 до 300 000 $, само че нямаше по какъв начин да го продадем на тази цена ", призна Георги Василев - Гочето.

Днес Генерала, както е прочут още, показа своята книга, написана от известния ни състезателен публицист - Румен Пайташев. Книгата е озаглавена банално, само че казвайки толкоз доста: " В Германия го назовават Генерала ".



Първият треньор у нас, станал първенец на България с три разнообразни тима - Етър, Левски и ЦСКА (б.а. - другият е Димитър Димитров - Херо), показа пред посетители много забавни неща, останали скрити и от последователите на футбола, и даже от неговите футболисти. Такъв е и гореспоменатият случай с Балъков, още когато е футболист на Етър, с който двамата стават първенци след това.

" От гръцкия Лариса пристигнаха у нас, желаеха да го купят, само че имах потребност от него. Отпратих ги, макар че даваха 500 000 $ в тези години, само че аз знаех, че Балъков коства милиони! ", показа Василев.

" В последна сметка се реализира трансфер, само че в по-стойностен клуб - Спортинг Лисабон. Тогава един от шефовете в клуба - Кръстев, отпътува за португалската столица с печата на клуба, а категорично му споделих да не го прави. Обади ми се в 04:00 часа сутринта и ме сюрпризира: " Подписахме контракт! " И аз го попитах по какъв начин по този начин, нали му споделих да не взима печата, а единствено да опипат почвата. " Еми, взех го, сложих си го в джоба и отпътувах ", призна ми той. Така стана прехвърлянето на Краси в Спортинг ", добави Гочето.

" Исках да го взема и в Унион Берлин, където бях треньор. Дори и ти, Краси, пристигна на договарянията с президента, само че нещата не станаха, а доста желаех да дойдеш и да тренираш при мен ", обърна се Василев към Красимир Балъков, който беше посетител на представянето, дружно с още един дълготраен другар на Гочето - Андрей Желязков - Жужо.

" Да, и аз желаех в края на кариерата ми да дойда и да упражнявам при теб, бате Жоро, желаех да ти оказа помощ да вдигнем още една купа дружно, само че постоянно за такива провали са отговорни президентите ", показа Балъков.

Снимки: Lupa.bg



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР