Кралство Белгия е един от традиционните ни и важни търговски

...
Кралство Белгия е един от традиционните ни и важни търговски
Коментари Харесай

Белгийски компании са инвестирали в България над 2,6 млрд. евро

Кралство Белгия е един от обичайните ни и значими търговски сътрудници, а белгийските компании са от водещите вложители в България. Белгийските вложения у нас възлизат на над 2,6 милиарда евро. Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който взе участие в откриването на обичайните Дни на Белгия в България. На събитието участваха още Н.Пр. Фредерик Морис, дипломат на Кралство Белгия у нас, както и представители на „ Белгия – България – Люксембург “ бизнес клуб.

Министър Богданов разгласи, че през 2022 година стокообменът с Белгия възлиза на малко над 2 милиарда евро, което е растеж от 6.8% по отношение на миналата 2021 година „ Само за първото тримесечие на актуалната година комерсиалният оборот с Белгия продължава да пораства и доближава 675,6 млн. евро, което е доказателство за продължаващото развиване на двустранните търговски връзки “, съобщи той.

По думите му от ден на ден компании избират България като капиталова дестинация, а белгийските компании са едни от най-активните в създаване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР