Кралски бъркани яйца: Разкриха двете изключителни подправки, с които е

...
Кралски бъркани яйца: Разкриха двете изключителни подправки, с които е
Коментари Харесай

Кралски бъркани яйца: Разкриха двете изключителни подправки, с които е обичала ястието Елизабет II

Кралски бъркани яйца: Разкриха двете изключителни подправки, с които е обичала ястието Елизабет II. Покойната английска кралица Елизабет II беше фешън икона приживе: именитата баба, даже и на напреднала възраст, можеше да „ повдигне “ настроението на английския народ с шегите си.

Като през 2021 година – когато се присмя на туристите, които не я разпознаха, или през 2020 година – когато стартира присъщата си линия джин за зимните празници. Не е загадка, че най-любимите ястия на монарха бяха непретенциозни. Веднъж Бъкингамският замък разкри, че когато е сама, съвсем не яде нишестена храна, а за обяд избира да яде по-диетични ястия. Например сьомга. Но какво да кажем за утринните ритуали на кралицата?

The daily meal твърди, че има 2 секрети съставки, които могат да трансфорат вашите бъркани яйца в кралски. Изданието написа, че Елизабет обичала нежни яйца с две изключителни подправки – индийско орехче и лимонова кора.

Как тъкмо се подготви ястието?

Това е еволюционен способ за варене на яйца. Готвачът на кралицата ги е разбивал с една супена лъжица мляко и ги запържвал в тиган, намазан с масло (използва и 1 супена лъжица). Тайната е била да се прибавят упоменатите подправки, до момента в който яйцата се стегнат изцяло, тъй че подправките да се включат в текстурата на ястието.

Изданието отбелязва, че индийското орехче може да добави пикантност към утринната ви закуска. Това е постоянно срещана загадка съставна част в доста вкусни ястия. Например, прибавя се и към лазаня. За да усетите усета на индийското орехче, просто прибавете щипка фалшификация. По този метод бърканите яйца на Елизабет имаха орехов усет, плюс щипка настъргана кора допълваха ароматната комбинация. Ще ви би трябвало една чаена лъжичка доста ситно настъргана кора.

Но това не е всичко, когато приказваме за разновидностите на бърканите яйца на Елизабет. Кралицата също обичала да яде яйца, гарнирани с нарязан лук и щипка прясно надробен черен пипер. Обикновено монархът е закусвала сама.

Обърнете внимание, че тази рецепта може да бъде фантастично сервирана и върху изгорял самун. Смята се, че Елизабет II е водила здравословен метод на живот, предпочитайки по-скромната домашна кухня. Затова ви съветваме да опитате „ кралските усети “ и да експериментирате с него.

Припомняме, че Елизабет II ръководи Англия 70 години и 7 месеца. Тя е коронясана на 2 юни 1953 година в Уестминстърското абатство в Лондон. Това събитие влезе в историята като първата гала, която Бъкингамският замък се съгласи да излъчи по малкия екран. По време на ръководството на монарха във Англия бяха заменени няколко държавни ръководители; интервалът на Елизабет II се счита за най-дългият в историята на английските крале.

Кралицата умря на 96-годишна възраст и на 8 септември 2022 година бе разгласен печал. Тя умря естествено и прекара последните си дни с леко сърце (дори на 6 септември се възхищаваше на конете си).

Тя беше наследена на трона от сина си Чарлз III на 73-годишна възраст. Впоследствие обаче Англия беше шокирана от новината, че той е болен от рак.

Източник – The Daily meal./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР