Кралицата на попа Мадона е пристигнала в Израел във вторник

...
Кралицата на попа Мадона е пристигнала в Израел във вторник
Коментари Харесай

Фаворитите Португалия и Белгия отпаднаха от Евровизия

Кралицата на попа Мадона е пристигнала в Израел във вторник вечерта. Тя ще е специфичен посетител на интернационалния песенен конкурс, който тази година се организира в Тел Авив.

Мадона е кацнала в страната с полет от Лондон със аероплан на израелско-канадския предприемач Силван Адамс, който е поел разноските за визитата ѝ, възлизащи на 1,3 милиона $, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Очаква се тя да извърши две песни на финала в събота - един от огромните си шлагери и парче от идния си нов албум Madame X, който ще е на пазара през юни.

“Никога няма да спра да извършвам музика поради нечии политически ползи, нито ще спра да приказвам против накърняването на човешките права, където и по света да се случва това ”, съобщи Мадона за решението си да пее на Евровизия. Въпреки това стана ясно, че тя към момента не е подписала контракта си за състезанието.

Представители на 41 страни вземат участие в тазгодишното издание на Евровизия, само че България не е една от тях.

Израелската певица Нета Барзилай, която предходната година завоюва състезанието, откри първия полуфинал в Тел Авив във вторник вечерта. Тя извърши парчето “Играчка ”, с което се класира преди всичко, в напълно нов аранжимент. Тогава на сцената излязоха 17 реализатори, като единствено 10 от тях се класираха за финала на 18 май.

Това са представителите на Кипър, Словения, Чехия, Беларус, Сърбия, Австралия, Исландия, Естония, Гърция и изненадата на вечерта Сан Марино.

Страната доближава финала едвам за повторно от общо 10-те си участия в Евровизия. Противно на упованията любимците Португалия и Белгия отпаднаха.

Вторият полуфинал е през днешния ден и в него ще пеят представителите на Армения, Ирландия, Молдова, Швейцария, Латвия, Румъния, Дания, Швеция, Австрия, Хърватия, Малта, Литва, Русия, Албания, Норвегия, Холандия, Северна Македония и Азербайджан.

Без да вземат участие в двата полуфинала, на финала непосредствено отиват изпълнителите от Италия, Франция, Англия, Испания и Германия. Това са страните от “Голямата петорка ” - страните, които имат максимален дял във финансирането на Европейския съюз за радио и телевизия.

Макар да не се излъчва по малкия екран у нас, състезанието може да се гледа онлайн в канала на Евровизия в ютюб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР