Кралицата, моята обичана майка, направи много жертви в името на

...
Кралицата, моята обичана майка, направи много жертви в името на
Коментари Харесай

Eто какво каза в емоционалната си реч в "Сейнт Джеймс" крал Чарлз III

Кралицата, моята обичана майка, направи доста жертви в името на дълга. Това съобщи новият монарх в първата си тирада след гибелта на Елизабет II. " Говоря ви с възприятие на голяма тъга. През целия си живот Нейно височество кралицата, моята обичана майка, беше ентусиазъм за мен и моето семейство. Ние ѝ изискуем всичко - за нейната обич, обвързаност, упътвания, схващане и образец. Кралицата, моята обичана майка, направи доста жертви в името на дълга. Елизабет II живя добър живот ", съобщи крал Чарлз III. " Наред с персоналната тъга, която изпитва цялото ми семейство, ние споделяме с доста от вас в Обединеното кралство, във всички страни, където кралицата е била държавен глава, в Британската общественост и по целия свят, надълбоко възприятие на признателност за повече от 70-те години, през които майка ми като кралица служи на хората от толкоз доста страни ", добави кралят.  " През 1947 година, на 21-ия си рожден ден, тя даде обещание от Кейптаун към Общността на нациите да посвети живота си, без значение дали е къс или дълъг, в работа на своите нации. Това беше освен това от заричане: това беше бездънен персонален ангажимент, който определяше целия ѝ живот ", съобщи още Чарлз III.  " Обичаната ми майка направи доста жертви в името на дълга "
Крал Чарлз III добави, че кралица Елизабет II е направила жертви в името на дълга. " Нейната отдаденост и посветеност в никакъв случай не се колебаеха във времена на промени и прогрес, във времена на наслада и
празнуване, както и във времена на горест и загуба. В нейния живот на работа видяхме онази трайна обич към традициите, дружно с безстрашното приемане на напредъка, които ни вършат велики като народи. Обичта, възхищението и уважението, които тя вдъхна, станаха отличителна линия на нейното ръководство ", добави кралят. " Когато кралицата се възкачи на престола, Англия и светът към момента се справяха с лишенията и последствията от Втората международна война, към момента живееха съгласно условностите на предходните времена. През последните 70 години видяхме по какъв начин обществото ни се трансформира в едно от доста култури и доста вероизповедания ”, сподели кралят. Той добави следното: “държавните институции на собствен ред се трансформираха. Но през всички промени и провокации нашата нация, както и кралското семейство, с чиито гении, обичаи и достижения се гордея по неописуем метод, процъфтяваха и се развиват. “ Чарлз III съобщи, че полезностите на Англия са останали непроменени и това би трябвало да продължи и в бъдеще.
„ Ролята и отговорностите на Монархията също остават. Както самата кралица постъпи с такава непоколебима лоялност, по този начин и аз тържествено се кълна през цялото оставащо време, което Бог ми даде, да не отстъпвам конституционните правила, които са в основата на нашата нация “, добави монархът. " Това е време на смяна и за моето семейство. Разчитам на любящата помощ на моята скъпа брачна половинка Камила. Като самопризнание за нейната вярна социална работа след брака ни преди 17 години, тя става моя кралица-консорт. Знам, че тя ще се оправи с условията на новата си роля с непоколебимата си лоялност към дълга, на която толкоз доста разчитах ", съобщи кралят. " Като мой правоприемник, Уилям поема шотландските трофеи, които означаваха толкоз доста за мен. Той ме наследява като херцог на Корнуол и поема отговорностите за херцогство Корнуол, които аз имах в продължение на повече от пет десетилетия. себе си, нашите нови принц и принцеса на Уелс ще продължат да въодушевяват “, добави той. " Изразявам любовта си към принц Хари и Меган, до момента в който те не престават да построяват живота си в чужбина ", съобщи той.

" След малко повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общественост и даже като международна общественост, с цел да погребем моята обичана майка. В скръбта си дано помним и черпим мощ от светлината на нейния образец. От името на цялото ми семейство мога единствено да изкажа най-искрени и сърдечни благодарности за вашите съболезнования и поддръжка. Те значат за мен повече, в сравнение с бих могъл да изразя " - с тези думи новият крал на Англия завърши първата си тирада на поста.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР