Кралица Елизабет Втора присъди титлите херцог и херцогиня на Съсекс

...
Кралица Елизабет Втора присъди титлите херцог и херцогиня на Съсекс
Коментари Харесай

Гледайте на живо сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Кралица Елизабет Втора присъди купите херцог и херцогиня на Съсекс на принц Хари и Меган Маркъл, оповестиха международните осведомителни организации. Те ще употребяват купите след сватбата.

Титлите на принц Хари са херцог на Съсекс, граф на Дъмбартън и барон Килкил. Втората и третата купа се употребяват в Шотландия и Северна Ирландия.

"Принц Хари по този начин става Негово кралско височество херцог на Съсекс, а Меган Маркъл след сватбата ще стане Нейно кралско височество херцогиня на Съсекс ", прецизираха от двореца.

Както се очакваше, Меган Маркъл няма да стане принцеса след сватбата.

Днес английския принц Хари и годеницата му Меган Маркъл ще се венчаят. Двамата ще си кажат „ да “ в параклиса "Сейнт Джордж " на замъка Уиндзор. Размяната на клетви ще бъде осъществена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна гала ще бъде ръководена от свещеник Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

Принц Чарлз, бъдещият свекър на Меган Маркъл, ще я заведе до олтара, защото татко се възвръща след сърдечна интервенция.

Принц Уилям ще бъде кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата ще има 10 дребни шафери, измежду които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот.

По традиция мъжете от кралското семейство получават най-малко една благородническа купа в деня на сватбата си, която приема и брачната половинка им. Каква да е купата, преценя суверенът.

Съсекс е крайбрежно графство в Югоизточна Англия с основен град Брайтън. В Съсекс е била борбата при Хейстингс през 1066 година, в която нормандският херцог Уилям Завоевателя побеждава саксонците и се възкачва на британския трон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР