Кралица Елизабет Втора почина в четвъртък в замъка Балморал в

...
Кралица Елизабет Втора почина в четвъртък в замъка Балморал в
Коментари Харесай

Какво е известно за последните часове на кралица Елизабет Втора

Кралица Елизабет Втора умря в четвъртък в замъка Балморал в Шотландия. Здравето й се утежни толкоз бързо, че двама от синовете й, както и внукът й Уилям, очевидно не са съумели да дойдат в точния момент, предава Агенция Франс Прес.

В 12:32 ч. лондонско време първото прессъобщение от Бъкингамския замък огласи пред целия свят сдържано, само че разтревожено, че лекарите на кралицата са извънредно обезпокоени от положението й.

Британската преса разяснява в петък, че околните на кралицата са очаквали най-лошото часове преди формалното известие. Елизабет Втора е анулирала видеовръзка предната вечер и още от 09:00 часа „ лекарите са знаели, че Нейно величество има не повече от няколко часа живот пред себе си “, написа „ Дейли мейл “.

Близките на кралицата са се организирали допустимо най-бързо, с цел да дойдат в точния момент в Шотландия. Принц Чарлз и брачната половинка му Камила са отпътували от имението си „ Дъмфри хаус “ в Южна Шотландия с кралския хеликоптер. В Балморал те са се срещнали с принцеса Ана, дъщерята на кралицата.

Точният час на гибелта на Елизабет Втора не е обявен. Според Бъкингамския замък тя е настъпила „ следобяд “. Британският министър председател Лиз Тръс, публично оповестена за министър-председател от кралицата в Балморал във вторник, е била осведомена към 16:30 ч., два часа преди формалното прессъобщение.

Възможно е Чарлз и Ана да са били край леглото на Елизабет Втора, до момента в който другите й две деца – принцовете Андрю и Едуард – са пътували към Балморал дружно с внука й принц Уилям. Андрю, Едуард и Уилям дойдоха в Шотландия със аероплан на Кралските военновъздушни сили и минаха през вратите на замъка след 17:00 часа.

Принц Хари, който е в хладни връзки със фамилията си, дойде самичък още по-късно. Новината за гибелта на кралицата към този момент бе обиколила света. Той отпътува от Шотландия в петък заран, още веднъж самичък, с постоянен полет на „ Бритиш еъруейз “.

Шест часа разделят първото прессъобщение за влошеното здраве на Елизабет Втора от формалното известие за гибелта й. Причините за това не се оповестяват.

Здравословното положение на 96-годишната кралица се утежни очевидно през последните месеци. Утежняващ фактор бе гибелта на брачна половинка й принц Филип през предходната година. Кралицата прекара една нощ в болница през октомври т.г., като аргументите за престоя й не бяха оповестени. Дворецът заяви само за „ двигателни проблеми “.

Във вторник бяха направени последните фотоси на кралицата в Балморал. На тях дясната ръка на Елизабет Втора наподобява синя като след медицински интервенции. Кралицата се усмихва и е права, само че типът й е по-крехък от всеки път.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР